DOLAR 32,5537 -0.02%
EURO 34,9141 0.16%
ALTIN 2.422,950,03
BITCOIN 2086616-3.44308%
Trabzon
24°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

SAĞDA YENİ BİR İTTİFAK DOĞUYOR

SAĞDA YENİ BİR İTTİFAK DOĞUYOR

ABONE OL
18 Ocak 2021 12:58
SAĞDA YENİ BİR İTTİFAK DOĞUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi parti önderliğinde Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti yeni bir ittifak kuracak söylentileri kulislere bomba gibi düştü.

İyi Parti tabanında iyiden iyiye ortaya çıkan rahatsızlık ve hdp ye duyulan tepki sesleri ayyuka çıktı iyi partiye gönül veren seçmenlerin artık kendilerini savunmaktan bıktıklarını söylerken bizler millet için millet ittifakını oluşturmuşken chp nin ısrarla hdp den kopamaması artık bizlere zarar veriyor bizim bu ittifakta yer almamamız lazım diyorlar.

Özellikle hdp Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, “İyi Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda hdp’nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP’yle yaptığınız ittifakta, hdp ‘nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?” demiş bu söylemler İyi parti tabanında sessiz bir isyana sebep olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılan görüşmelerin ardından kurulan Cumhur İttifakı, 2023 yılında yapılması planlanan seçimlere hazırlanırken karşı ittifakta yeni planlar var.

İTTİFAKTA KAZAN KAYNIYOR

CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı’na HDP’nin gizli desteğinin artık iyice ortaya çıkması, rahatsızlığa neden oldu.

HDP’nin, İyi Parti’ye sürekli ‘bizim sayemizde Meclis’e girdiniz’ şeklinde yaptığı göndermeler, Meral Akşener cephesinde büyük tepki çekti.

İyi Parti ve Saadet Partisi’nin tabanında da terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP ile yapılan ittifaka karşı sesler iyice yükselmeye başladı.

Parti liderleri, teşkilatlardan gelen sesleri iyice hissetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!