Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 22 Ocak 2021

SEN YETERKİ HAYVANCILIK YAPMAK İSTE

Haberin Yıldızı-

 

Devlet tarafından tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı yetiştiriciliğinde hibe destekleri verilmektedir.

Bu destekler programlar dahilinde devam etmekte olup, gerekli şartları taşıyan ve zamanında başvuru yapan çiftçilerimiz bu hibe desteklerinden yararlanabilmektedir. Köye göç edip sıfırdan iş kuracak vatandaşlar için devlet ciddi oranlarda hibe desteklemesi verilmektedir.

Devlet Hayvan Hibesi Neden Veriliyor?

Kırsal kesimlerin, köye dönüş yapanların, köyde hayvancılığa devam edenlerin desteklenmesi amaçlanıyor. GAP, DAP, DOKAP, KOP projelerinde yer alan illerimizde hayvan varlığının arttırılması ve vatandaşların iş sahibi olarak dışa bağımlılığın azaltılması amaçlar arasında olmakla beraber vatandaşları hayvancılığa da teşvik etmek istiyor .

Hibe Desdeği İçin Başvuru Şartları 

    • Tarım ve Orman Bakanlığının sistemine kayıtlı olarak en az 1 yıldır tarımsal faaliyeti sürdürüyor olmak, (yeni başlamak isteyenler başvuru yapamıyor)
    • Büyükbaş en az 10 – en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli

Koyun ve keçi olarak en az 100- en çok 200  hayvan kapasiteli Sıfırdan ahır yapımı, var olan ahırın tadilatı, Teke-koç veya damızlık boğa alımı ve Bu işler için gerekli makinelerin alımı için de hibe desteği sağlanmaktadır.

Yani destek için devlet diyor ki arkadaşlar, bahsedilen illerde 1 senedir bu işi yapıyorsan , 100 veya 200 küçükbaş için dam yapmaya da niyet edeceksin veya 10-50 arasında büyükbaş için dam, ağıl yapmaya kalkacaksan da  bu amaçla  hibe desdeği için de başvurusu yapabilirsin.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil