Ana Sayfa Dünya, Gündem 23 Ocak 2021

Boşnak komutana 10 yıl hapis cezası

Bosna Savaşı sırasında Sırp esirlerin işkence görüp katledilmesini engellemediği iddiasıyla yargılanan Bosnalı komutan, savaş suçundan 10 yıl hapse mahkum edildi.Euronews in haberine göre saraybosnadaki 5 yıllık dava sonuçlandı.

Saraybosna’da görülen ve beş yıldır süren davada mahkeme, Bosna Ordusu 3’üncü Kolordu Komutanı Sakib Mahmuljin’i, kendi emri altındaki Mücahit Taburu’nun Sırp esirlere işkence etmesine ve öldürmesine göz yummaktan suçlu buldu.

Bosna Savaşı sırasında, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’dan gelen ve “mücahit” olarak adlandırılan gönüllüler Boşnakların safında savaşmıştı. Mahkeme, bu savaşçıların 1993 yılının Temmuz ve Ekim ayları arasında en az 55 Sırp esiri öldürdüğüne, bu süre boyunca bazılarına işkence ettiğine hükmetti. 68 yaşındaki Mahmuljin’in bu suçları engellemek için bir girişimde bulunmadığına karar veren mahkeme, kurbanlar arasında Sırp sivillerin olduğunu da kaydetti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil