Ana Sayfa Dünya, Gündem 23 Ocak 2021

Navalnıy’nin Çağrısıyla Meydanlara Çıkan Eylemcilere Polis Müdahale Ediyor

 

—-

Rusya’nın başkenti Moskova’da Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın serbest bırakılması için düzenlenen izinsiz gösterilere katılan eylemciler, uyarılara uymamalarının ardından güvenlik güçleri tarafından engelleniyor. Polis, ilk gözaltılara başladı. Şimdiye kadar 40 kişinin gözaltına alındığı belirtildi ancak sayı henüz net değil.

Sputniknews  muhabirinin aktardığına göre, Navalnıy’a destek için düzenlenen izinsiz gösterilerde polis gözaltılara başladı.

Güvenlik güçleri ilk önce eylemcileri sosyal mesafe kurallarına uymaları, maske ve eldiven takmaları, ayrıca eylemin izinsiz olduğu konusunda uyarıyor.

Gözaltılar izinsiz gösteriye pankartla gelmeleri, yüzlerini tamamen kapatmaları gibi kural ihlalleri gerekçesiyle gerçekleşiyor.

Navalnıy’ın taraftarları, Rus muhalife destek verilmesi amacıyla 23 Ocak’ta Rusya’nın çeşitli kentlerinde izinsiz eylem düzenleme çağrısı yapmıştı.

Rusya İçişleri Bakanlığı, izinsiz eylemler konusunda uyarmıştı. Provokasyon, toplumsal düzene tehdit olarak değerlendirilen bu eylemlerin dağıtılacağı belirtilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, reşit olmayanların izinsiz gösterilere çağrılmasının muhalefetin amaçlarına ulaşmak için her yola başvurmaya hazır olduğunun göstergesi olduğunu vurgulamıştı.

Almanya’dan dönüşünde Moskova’da gözaltına alınan Navalnıy’ın 30 günlüğüne tutuklanmasına karar verilmişti.

Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri’nden yapılan açıklamada, 29 Aralık 2020’den beri denetimli serbestlik süresinin defalarca ihlali nedeniyle aranan Aleksey Navalnıy’ın, Şeremetyevo Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyurulmuştu. Navalnıy daha önce iki yolsuzluk davasıyla ilgili şartlı ceza almıştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Bekleyelimde Nereye Kadar ?

Bekleyelimde Nereye Kadar ?

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil