Ana Sayfa Bölge, Gündem 23 Ocak 2021

TRABZONSPORLU BÜYÜKELÇİ TRABZONDA

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Endonezya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal’i ağırladı. Başkan Vekili Ataman, Trabzonsporlu olduğunu belirten Büyükelçi Iqbal’e Trabzonspor atkısı hediye etti.

Endonezya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’a ziyarette bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarihi binasında Büyükelçi Iqbal’i ağırlayan Başkan Vekili Ataman, ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

GEREKLİ ALTYAPI MEVCUT
Büyükelçi İqbal’i Trabzon’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Başkan Vekili Ataman, “Ben öncelikle şehrimize hoş geldiniz diyorum. Sizleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun sevgi ve muhabbetleriyle karşıladım. Bizim açımızdan Endonezya çok farklı bir ülke. Bu ehemmiyeti başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan göstermekte. Çünkü Endonezya’yı çok defa ziyaret etti. Trabzon açısından da Endonezya’nın önemi ve farkı var. Çünkü Trabzon, Türkiye’de milli refleksleri en yüksek olan yerlerden birisidir. Endonezya’daki depremi, yangını, seli Trabzon’un sokaklarında hissedersiniz. Bizim en kalabalık kardeşlerimiz Endonezya’da yaşıyor. Müslüman nüfusunun Endonezya ile yükselmesi bize gurur verir, keyif verir. Ve özellikle Türkiye ile Endonezya’yı ben şahsen şöyle konumlandırıyorum; Müslüman olduğu halde refah seviyesi yükselecek iki büyük ülke olarak görüyorum. Bunun için de gerekli altyapının olduğunu görüyorum. Fiziki uzaklığa rağmen fiziki iş birliğinde de bir sıkıntı görmüyorum. Sayın Belediye Başkanımızın da düşünceleri bu şekilde. Benden daha fazlasını da söyleyebilirdi. Cumhurbaşkanımız da zaten her zaman aynı cümleleri kuruyor” dedi.

İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRMELİYİZ
Büyükelçi Iqbal’i ailesiyle birlikte Trabzon’a davet eden Başkanvekili Ataman, “Sayın Büyükelçim daha önce Trabzon’a gelmiş ama ben sizleri ailece burada misafir etmek isterim. Biz kendisini tekrar burada görmekten çok mutluyuz. Ülke bazında iş birliğini tabii ki Ankara ayarlıyordur ama biz il bazında hukukumuzu geliştirebiliriz. Bunu ticari olarak da kültürel olarak da turistik olarak da yapabiliriz. Pandemi biter bitmez harekete geçebiliriz” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLERİMİZİ AĞIRLAMAK İSTERİZ
Başkan Vekili Ataman ayrıca, “Trabzon çok kadim ve çok eski bir şehir olduğu için turistler açısından da çok önemli oluyor. Endonezyalı kardeşlerimizi mutlaka kentimizde ağırlamak isteriz. Bunun için Kültür Dairesi Başkanımızı ve İl Kültür Müdürümüzü Büyükelçiliğe yönlendirelim. Bu ilişkiyi oradan doğru yürütelim. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bu bağlantıyı kurarak resmi sorumluları buluşturup, bunun altyapısını yaparız. Sadece turizm açısından değil yatırım açısından da karşılıklı olarak iş insanlarımızı, orada yapılıp burada satılacak, burada yapılıp orada satılacak ya da buradaki sanayicilerin orada işlem yapacağı şekilde bir çalışma yürütebiliriz” diye konuştu.

TRABZON’A ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Başkanvekili Ataman’a misafirperverliği için teşekkür eden Büyükelçi Iqbal, “Bizi kabul ettiğiniz için özellikle sizlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımıza da selamımı iletin. İnşallah başka zamanda yine gelerek kendisini ziyaret edebilirim. Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’nu da ziyaret ettik. O sırada organize sanayi bölgesi başkanları ile toplantı düzenliyordu. Biz de bu fırsattan dolayı orada olduk. İki ülke arasında çok büyük bir potansiyel olduğunu orada da belirttim. Özellikle Trabzon’a çok önem veriyoruz. Trabzon bölgede en büyük ve en önemli şehir. Aslında benim bu 4’üncü kez Trabzon’a gelişim ama resmi olarak ilk defa ziyaret ettim. Benim için Trabzon çok önemli bir şehir” şeklinde konuştu.

ROTAYI TRABZON’A ÇEVİREBİLİRİZ
Büyükelçi Iqbal ayrıca, “Turizm açısından bildiğiniz üzere Endonezya’da gayrimüslimler, Hristiyanlar var. Bunlar sürekli Vatikan’a gidiyorlar. Türkiye’de de hep İstanbul, Bursa, Kayseri, Kapadokya, Ankara yapıp geri dönüyorlar. Bu konuda tur firmaları ile görüşülüp bunları Trabzon’a yönlendirebiliriz. Ticari açıdan da Endonezyalı iş insanlarımızı buraya getirerek OSB bölgeleri gezdirilebilir. Böyle bir planlama yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

UZAKTA DEĞİL SADECE DOĞUDAYIZ
Sıkı bir Trabzonspor taraftarı olduğunu da belirten Büyükelçi Iqbal, “Sizin Endonezya’da kardeşleriniz var. 270 milyon kişiyiz. Dünyanın en büyük ekonomisi olacağımıza inanıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimiz bizleri hep Uzak Doğu diye tanımlıyor ancak bu bence çok yanlış bir söylem. Çünkü biz sadece doğudayız, yani uzakta değiliz. Ben çok iyi bir Trabzonspor taraftarıyım. Trabzonspor’u çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR ATKISI HEDİYE EDİLDİ
Başkan Vekili Ataman, Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalayan Büyükelçi Iqbal’e Trabzonspor atkısı ve çeşitli hediye takdiminde bulundu. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil