Ana Sayfa Gündem 23 Ocak 2021

Yerli Otomobil GÜNSEL’de Trabzonlu Mühendis İmzası…

Haberin Yıldızı-

 

Türk mühendis ve tasarımcılar tarafından 1,2 milyon saat emekle geliştirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli otomobili GÜNSEL’in arkasında yaratıcı bir ekip var. Kasım 2020’de İstanbul’da MÜSİAD EXPO 2020’de dünya otomotiv piyasasının vitrinine çıkan GÜNSEL’de çalışan 31 yaşındaki Trabzonlu metalurji ve malzeme mühendisi 31 yaşındaki Mehmet Sıddık Tekdemir de bu isimlerden biri.

Sayıları 175’i bulan mühendis, tasarımcı ve üretim personelinin yer aldığı GÜNSEL ekibi, seri üretime geçilmesiyle birlikte kademeli olarak artarak bini aşacak. Kıbrıs’ın simgesi Muflon’dan esinlenilerek tasarlanan GÜNSEL B9, saatte 100 km hıza 8 saniyede ulaşıyor. Hız limiti ise elektronik olarak saatte 170 km ile sınırlandırıldı. Tek şarjla 350 kilometre yol kat edebilen araç, rejeneratif fren sistemine sahip. GÜNSEL’in ikinci modeli J9 ise SUV segmentinde yine yüzde 100 elektrikli olarak üretilecek.

Mehmet Sıddık Tekdemir: “Hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin.”

Trabzonlu genç mühendis, GÜNSEL’de GÜNSEL bünyesinde kaynaklı imalat kısmında takım lideri olarak çalışıyor. Araçta bulunan bütün metal aksamın (ana şasi, kapı şasisi, batarya kutusu, vb..) parçaların tasarım ve üretiminde görev alıyor.

Tekdemir, GÜNSEL’de hem teorik hem de pratik olarak mühendislik uygulamalarında el becerilerinin geliştirilerek, yetkin birer mühendis olmalarını sağlayan iyi bir alt yapı olduğunu söylüyor. GÜNSEL’de oldukça genç ve dinamik bir ekip olduğunu söyleyen Tekdemir, “Çalışma arkadaşlarımızın enerjisi ve motivasyonlarının oldukça yüksek olması birbirimizin çalışma azmini tetikleyen en büyük etkenlerden biri” diyor.

Memleketindeki gençlere de seslenen Trabzonlu başarılı mühendis, “Hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin, kendinizi eğiterek sürekli geliştirmekten, gelişime açık olmaktan asla vazgeçmeyin” diyor.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil