Ana Sayfa Gündem, Spor 27 Ocak 2021

O KUPA TRABZONA GELSİN…

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Kaptan Uğurcan Çakır, TFF Süper Kupa Finalinde oynanacak  Başakşehir maçı öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktör Abdullah Avcı yaptığı açıklamada, “Başakşehir benim uzun yıllar çalıştığım harika bir kulüp. Kurumsal hafızası olan, oyun hafızası olan, ligimizin oyuncu kalitesi yüksek ve oyuncu zenginliğine sahip kulüplerinden bir tanesi. Geçtiğimiz yıl Okan hocayla hedeflerini yakaladılar. Futbol böyledir bazen ayrılıklar olur, bazen böyle karşı karşıya gelirsiniz. Bugün de rakip olduk. Trabzonspor ülke futbolumuzun en önemli kulüplerinden bir tanesi. Türk futbolunda hem şampiyonluklar kazanmış hem de oyuncu kazandırmış bir kulüp. Onun için buraya verimli topraklar diyorum. Eski adıyla Cumhurbaşkanlığı Kupasını 7 kere almış, Süper Kupa’yı da 1 kere almış toplamda 8 kere kupayı almış, 5 kez üst üste alarak rekor kırmış bir şehir takımıyız. Son 12 haftada yaptığımız çıkışımızı, gelişen oyunumuzu ve kazandığımız güvenimizi taçlandırmak istiyoruz. İyi bir takım, iyi bir hoca, iyi bir kupa, iyi bir müsabaka olacağını düşünüyorum” dedi.

Takımın form durumu hakkında yöneltilen soruya Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı şu cevabı verdi: “Trabzonspor olarak 12 haftadır birlikte çalışıyoruz ve oyuncu grubunun çalışmalarımıza verdiği olumlu tepkiler var. Bunların saha için yansıması, adım adım gelişmek, gelişirken özgüveni yakalamak ve kupa kazanma alışkanlığı olan bir şehir olmamız ayrıca takım olmamız bizim pozitif özelliklerimiz. Bugün dünya ve ülkemiz çok zorlu bir pandemi sürecinden geçiyor. Bu süreçte insanları ayakta tutan en önemli sektörlerden bir tanesi de futbol. Futbolda bazen kötü oyunlar olabilir, iyi oyunlar olabilir, inişler veya çıkışlar olabilir ama bu oyunun içindeki aktörlere ve oyunun kendisine lütfen saygı gösterelim. Üç günde bir maç oynuyoruz, bazen hangi günde olduğumuzu unutuyoruz. Lütfen bu oyuna yardımcı olmaya çalışalım.”

Kariyerindeki ilk kupa olabileceği ve yarınki müsabakanın geçtiğimiz sezonun bir rövanşı olarak görüldüğü şeklindeki soruya ise Teknik Direktörümüz Avcı, “Antrenörlük veya futbolculuk her anı doğru yaşamayla alakalı. Kupa vesaire ben bunlara çok bakmıyorum. İşimi doğru yapmaya, kendimi geliştirmeye, kulübümüz, takımımız ve oyuncularımızı geliştirmeye çalışıyorum. Kazanılan kupadan çok uzun vadede neler yapılmış bence buna bakılmalı. Biz her maçta yanı heyecanı yaşıyoruz. Tabii ki kupa kazanmak, bunun tarihinde yer almak çok önemli. Trabzonspor’un tarihine, duvarına, masasına baktığımda o oyuncuları teknik adamları çok net görebiliyorum. Ama oyun ve oyuncuyu geliştirmek de kupa kazanmak kadar önemli ve insanı mutlu eder. Yarınki müsabakayı geçtiğimiz yılın bir rövanşı olarak görmüyorum. Bu zaten tek ayaklı ve yılda 1 kez oynanan bir müsabaka. Hayat her gün yenileniyor ve yeni hedefler var. Biz de önümüzdeki bu hedefi başarmak, bu kupayı almak istiyoruz. Başakşehir’de geçmişte çalıştığım birçok oyuncu var. Bugün 7-8 eksikleri olsa bile çok geniş ve kaliteli bir oyuncu havuzları var. Bu anlamda ben daha dar bir havuzda çalışıyorum. Oyuncu kalitesi olan, oyun hafızası olan bir takıma karşı oynayacağız. Umarım iyi sonuçlanır” sözleriyle cevap verdi.

Kaptan Uğurcan Çakır ise, “Tarihin en zor senesini yaşıyoruz, pandeminin gölgesinde futbol oynayama çalışıyoruz. Ülke olarak da çok büyük zararlar gördük bu pandeminden. Bu vesileyle sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kupa, futbolun en güzel hediyesi. Geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası’nı kazanarak bunu yaşadık. Bu sene de aynı sevinci yaşamak istiyoruz. Geçen sezon şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz rakibimize karşı oynayacağız. Süper Kupayı alarak hem takımımız hem de camiamızı sevindirmek istiyoruz” diye konuştu.

Uğurcan Çakır, saha koşulları ve takımımızın form durumuyla ilgili olarak da şöyle konuştu: “Biz futbolcular olarak her zaman ve her şarta konsantre olmalıyız. Yarın nasıl bir hava koşulu olacağını bilmiyoruz ama bu bize avantaj veya dezavantaj sağlamaz. Koşullar ne olursa olsun sahaya çıkıp en iyisini yapmaya çalışacağız. Olimpiyat Stadyumu’nun bende çok güzel anıları var. İstanbul’da büyüdüğüm için Olimpiyat Stadyumu bizim için çok özeldi. Küçük yaşlarda buraya gelip Trabzonspor’un maçlarını izliyordum. Çok özel ve güzel duygulardı. Şimdi buraya takım kaptanı olarak geliyorum. Bu da çok özel bir duygu. Takımımız için her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum, yarın da inşallah böyle olacak. Süper Lig’de Abdullah hocamız göreve geldikten sonra güzel bir çıkış yakaladık. Takım arkadaşlarımla birlikte iyi bir aile olduk ve bu sahaya da yansıdı. Buraya maçlarımızı kazanarak geldik ve moralimiz, enerjimiz yüksek. İnşallah yarınki maçtan da galibiyetle dönebiliriz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil