DOLAR 32,6030 0.13%
EURO 35,0224 0.45%
ALTIN 2.422,780,00
BITCOIN 2090310-3.78519%
Trabzon
23°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

RUSYADA SERT MÜDAHALE

RUSYADA SERT MÜDAHALE

ABONE OL
31 Ocak 2021 16:00
RUSYADA SERT MÜDAHALE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Moskova’da meydanlara girişleri büyük oranda kapatıldı, Rus polis ve askerleri sokaklarda görev yapıyor.

Moskova’da meydanlara girişleri alınan güvenlik önlemleri kapsamında kapatıldı.

Metro giriş çıkışlarına da izin verilmiyor.

Polis ve askerlerin görev yaptığı sokaklarda, eylemcilere yönelik müdahaleler de başladı.

Küçük çaptaki gösterilere anında müdahale ediliyor ve eylemciler tek tek gözaltına alınıyor

Kremlin eleştirmeni Alexei Navalny’nin soğuk algınlığına ve tutuklanma tehdidine rağmen hapse girmesini protesto etmek için Pazar günü Moskova’da ve Rusya genelinde 1000’den fazla kişiyi gözaltına aldı ve mitingler düzenledi.

Ülke çapındaki mitingler, geçtiğimiz hafta sonu Kremlin’e Başkan Vladimir Putin’in en önemli rakibini serbest bırakması için baskı yapma kampanyasının bir parçası olan büyük protestoları takip ediyor.

Muhalif siyasetçi, geçen yaz Rusya’da bir sinir gazı zehirlenmesinden kurtulduğu Almanya’dan Moskova’ya döndükten sonra 17 Ocak’ta tutuklandı. Putin’i cinayet emrini vermekle suçluyor, Kremlin bunu reddediyor.

Reuters muhabirleri, gösterilerin kar yağışı altında başlamasıyla Moskova polisinin en az 100 kişiyi gözaltına aldığını söyledi. Bir protesto izleme grubu olan OVD-Info, polisin ülke çapında 1.009 kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Moskova’da 40 yaşındaki bir protestocu olan Yulia, önceki gece panik atak geçirmesine rağmen protestolara katılmanın yankıları konusunda endişesi nedeniyle geldiğini söyledi.

“Tamamen kanunsuz bir durumda yaşadığımı anlıyorum. Bağımsız mahkemelerin olmadığı bir polis devletinde. Yolsuzlukla yönetilen bir ülkede. Farklı yaşamak isterim ”dedi.

Polis, yetkilendirilmediği ve dağıtılacağı için protestoların yasadışı olduğunu söyledi. Yetkililer, göstericilerin COVID-19’u yayabileceğini söylediler.

Polis başkentin bölgelerine yaya erişimini ve metro istasyonlarını kapatmak için son derece olağandışı adımlar attığı için, organizatörlerin planlanan toplanma noktasını iki kez değiştirmesinin ardından protestocu kalabalıkları Moskova’da dağıldı.

Polis, Moskova protestosuna yaklaşık 300 kişi katıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!