Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 13 Şubat 2021

Fındık Fiyatını Yükselteceğiz

Haberin Yıldızı-

 

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener fındık üreticisine moral ve umut verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce ziyaretinden fındık üreticisinin sorunlarını dikkat çekti ve ekonomik sıkıntıların çözümü noktasında bir çalışma başlattıklarını medyaya aktardı.

Meral Akşener incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye geldi.  Akçakoca’da esnaflar ile sohbet eden Akşener sonrasında merkezde Güneşin Kadınları Kooperatifi satış mağazasını gezdi.

Merak Akşener; kooperatif mağazası çıkışında fındık fiyatları hakkında  açıklamalar yaptı. Akşener özellikle fındık fiyatlarının düşüşüne dikkat çekerek çiftçilerin mağdur edildiğini aktardı.

Fındık fiyatlarının düşük kaldığını belirten Merak Akşener  “Özellikle Karadeniz bölgesinin geçim kaynağı olan fındığın bu 3.5 dolar civarında olmasını önerdik. Ferreronun tekelleşmesinin önlenmesi çağrısında bulunduk. Bugün görüyoruz ki, değişen birşey yok.“ dedi.Gübre ve diğer giderlerin yükselmesinden dolayı üreticinin elindeki fındığın fiyatının düşük kaldığını öğrendim. Mesela 80 TL’ye 1 çuval ilaç alırken, aynı ilacı şimdi  120 TL’ye alıyoruz diyen çiftçilerle karşılaştım. Bu durumla ilgili olarak bir çalışma başlattık. Bu çalışmayı bugün Düzce’de yürütüyoruz” diyerek fındık üreticilerine moral verdi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil