DOLAR 32,5142 -0.11%
EURO 34,7982 -0.21%
ALTIN 2.418,23-0,47
BITCOIN 21675060.70152%
Trabzon
19°

AÇIK

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TRUMP’UN AVUKATLARI SAVUNMADA SERTLEŞİYOR

TRUMP’UN AVUKATLARI SAVUNMADA SERTLEŞİYOR

ABONE OL
13 Şubat 2021 12:43
TRUMP’UN AVUKATLARI SAVUNMADA SERTLEŞİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

WASHINGTON – Eski Başkan Donald Trump’ı savunan hukuk ekibi Cuma günü Senato’daki görevden alma davasında , Meclis’teki görevden alma savcılarının Trump’a karşı davalarında ikiyüzlü davrandıklarını ve konuşmasının Birinci Değişiklik tarafından korunduğunu iddia etti.

Usatoday.com daki habere göre Savunma ekibi, gün için verilen sekiz saatin üçünden daha azını kullandı ve tartışmalarının ikinci gününden vazgeçmeye karar verdi. Duruşma daha sonra soru-cevap oturumuna girdi.

Savunma, senatörleri 6 Ocak’ta Capitol binasına baskın düzenleyen ölümcül güruhu kışkırttığına ikna etmeye çalışan House yöneticilerinin önceki iki gün içinde yaptığı tartışmaları geri püskürttü.

Trump avukatı, Trump’ı savunmak için Demokratların sözlerini kullanıyor

Avukat Michael van der Veen, Trump’ın 2016 zaferini onaylayan Florida, Wisconsin ve Kuzey Carolina gibi bazı eyaletlerin seçim sayımına itiraz eden dört yıl önceki Demokratların kliplerinin bir montajını oynadı.

Ancak Demokratlar seçim sonuçlarına itiraz ederken, Trump asılsız bir şekilde seçmen sahtekarlığını iddia ederek seçimin kendisinden çalındığını iddia etti.

Temsilciler Meclisi savcılarının Trump’ın sözlerini, konuştuğunu düzenlenmiş videolarını göstererek manipüle ettiğini tartıştıktan sonra, savunma avukatları aynı anda düzinelerce Demokrat milletvekilinin “kavga” kelimesini söyleyen düzenlenmiş ve eklenmiş videolarının bir montajını gösterdi.

Avukatlar, Trump’ın İlk Değişiklik ile korunduğunu söylüyor

Trump’ın avukatları, görevden alma davasını yargılayan House yöneticilerinin, senatörlerin Trump’ın ifade özgürlüğü hakkını görmezden gelmelerini istediğini ve Trump’ın 6 Ocak isyanı öncesinde taraftarlara hitap eden sözlerinin, onu mahkum etmek için gerekli olan kışkırtma seviyesine yükselmediğini savundu.

Avukat Bruce Castor, bir mahkumiyetten kaynaklanacağını söylediği “anayasal iptal kültürüne” karşı uyarıda bulunarak, bunun Cumhuriyetçilerin iktidardaysa aynı şeyi muhalif partiye de yapmasının bir emsal oluşturacağını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!