DOLAR 32,5243 0.02%
EURO 34,8676 0.53%
ALTIN 2.428,60-0,16
BITCOIN 2157471-0.20293%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

04:31

SABAHA KALAN SÜRE

TÜRKİYE VERGİ CENNETİ ÜLKELERDEN BİRİ Mİ ?

TÜRKİYE VERGİ CENNETİ ÜLKELERDEN BİRİ Mİ ?

ABONE OL
13 Şubat 2021 05:23
TÜRKİYE VERGİ CENNETİ ÜLKELERDEN BİRİ Mİ ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Fransız Haber Ajansı (AFP), gerekli önlemlerin alınmaması halinde Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’yi ‘vergi cennetleri’ olarak ilan ettiği ‘kara liste’ye alacağını duyurdu. Bunun yanında, Türkiye’ye vergi kaçakçılığıyla daha etkili mücadele etmesi için ek süre vereceği bildirildi.

Toplantıya katılacak diplomatlarla görüşen AFP, Türkiye’nin otomatik olarak vergi verilerinin paylaşılmasını öngören uluslararası kurallara saygı göstermemekle AB tarafından suçlandığını aktardı.

Fransa destekliyor, Almanya karşı

AB kaynaklarına göre, daha önce 2020 yılı sonuna kadar Ankara’ya süre tanıyan Brüksel, Türkiye’yi ‘kara liste’ye almak yerine yine ek süre vermeyi tercih etme yolunu seçecek.

AFP, Türkiye’nin AB’ye üye ülkelerde yaşayan vatandaşlarının vergi ikametgahlarını belirlemek için yaptığı çalışmaların uzamasını, söz konusu gecikme için gerekçe olarak gösterdiğini aktardı.

AB içinde Fransa, Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Avusturya ve Danimarka Türkiye’ye yönelik daha sert tedbirler alınmasını isterken, Almanya’nın öncülük ettiği diğer grup ise buna karşı çıkıyor.

Birlik, ‘Panama Belgeleri’ ve ‘LuxLeaks’ skandallarının ortaya çıkmasının ardından 2017 yılında vergi cennetleriyle mücadele adına ‘kara liste’ yayınlama yoluna gitmişti. Şu ana kadar bu listede 12 ülke yer alıyor

AB, yılda ekim ve şubat aylarında olmak üzere iki kez, vergi cennetleri olarak ilan ettiği ülkelerin listesini güncelliyor.

AB Vergi Cennetleri Kara Listesi

28 Şubat 2020 tarihinde güncelenen AB vergi cennetleri kara listesi (ya da işbirlikçi olmayan ülkeler) aşağıdaki gibidir:

Amerikan Samoası
ABD Virjin Adaları
Cayman Adaları
Fiji
Guam
Umman
Palau
Panama
Samoa
Seyşeller
Trinidad ve Tobago
Umman
Vanuatu

AB Vergi Cennetleri Gri Listesi

28 Şubat 2020 tarihinde güncelenen AB vergi cennetleri gri listesi aşağıdaki gibidir:

Angola
Avustralya
Bosna Hersek
Botsvana,
Esvatini,
Ürdün,
Maldivler,
Fas,
Moğolistan
Namibya,
Saint Lucia,
Tayland
Türkiye

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!