Ana Sayfa Gündem, Teknoloji 15 Şubat 2021

MUTLUYUZ GURURLUYUZ 2022’SON ÇEYREĞİNDE “TOOG” YOLLARDA

Haberin Yıldızı-

 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin yerli otomobilinin üretilmesinin planlandığı 1 milyon 200 bin metrekarelik fabrika inşaat alanında,incelemelerde bulunan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank inşaatın ilerleyişinden memnun olduğunu söyledi.

Yerli otomobil olarak da anılan TOGG için ilk üretim süreci hakkında detayları da açıklayan Bakan Varank. 2019 yılında gerçekleşen lansman sonrasında seri üretim için hazırlıklara başlanan TOGG, fabrika kurulum sürecinin tamamlanmasının ardından üretim aşamasına geçiş yapacağını söyledi.

TOGG’un Twitter hesabından yapılan videolu paylaşımda, Gemlik Tesisi’ndeki çalışmalara ilişkin bilgiler verildi.

Paylaşımda, “2021 yılına planlarımız doğrultusunda üst yapı çalışmalarına başlayarak girdik. Gemlik Tesisimizde üst yapı inşaatı için ocak ayında 220, toplamda 1.500 personel istihdam edilecek. Bizi izlemeye devam edin.” ifadelerine yer verildi.

2021 yılı içerisinde tamamlanması beklenen inşaatın ardından ilk üretimin 2022 yılının son çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.denildi.

 

FİYATTA MUADİLLERİYLE REKABET EDEBİLECEK

Doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapılmasının önemini vurgulayan Varank, Türkiye’nin Otomobili’ni de yüzde 100 elektrikli olarak geliştirmeye başladıklarını hatırlattı.

Varank, Türkiye’nin Otomobili’nin dünyadaki muadillerinden daha başarılı ve doğuştan elektrikli şekilde 2022’nin sonunda seri üretimden çıkmasının hedeflendiğini belirterek, “C segmenti SUV bir araçla piyasaya giriyor, muadilleriyle rekabet edebilecek bir fiyattan satışa çıkılması için TOGG’un planlamaları devam ediyor.” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile TOGG arasındaki anlaşmayı anımsatan Varank, böylelikle anlık meteorolojik veriler kullanılarak sürüş optimizasyonu yapılacağından söz etti.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil