Ana Sayfa Dünya, Gündem 15 Şubat 2021

RUSYA FÜZE SALDIRI UYARI SİSTEMİ TESTLERİNİ TAMAMLADI

Haberin Yıldızı-

 

Rusya Federasyonu’nda füze saldırı uyarı sisteminin testleri 2020 yılı sonunda tamamlandı. Bu, erken uyarı sisteminin genel tasarımcısı, Vympel IAC genel müdürü Sergey Boev tarafından açıklandı.

tass.haber sitesinin haberine göre  Shoigu, Rus ordusunun 2020’deki savaş yeteneklerinin% 13 arttığını söyledi.
2021’de VKS, tek bir uzay sistemi oluşturmaya devam edecek
Rusya, Birleşik Uzay Sisteminin uydu takımyıldızının oluşturulmasını 2024 yılına kadar tamamlayacak
Boev, Zvezda TV kanalındaki Askeri Kabul programında “Aralık 2020’nin sonunda, bir bütün olarak erken uyarı sisteminin ve özellikle komuta merkezinin testlerini başarıyla tamamladık,” dedi .

Programda belirtildiği üzere Kırım’da Karadeniz ve Akdeniz’de neler olup bittiğini gözlemleyecek bir Voronezh radar istasyonu kurulması planlanıyor.

Program, 2020 yılında Rusya Federasyonu’nun erken uyarı sisteminin araçlarının 90’dan fazla yabancı ve yerli balistik füze ve uzay roketi fırlattığını tespit ettiğini belirtti.

Rus erken uyarı sistemi iki kademeden oluşuyor: halihazırda dört Tundra uydusunu içeren bir uzay ve radar alanıyla tüm füze açısından tehlikeli yönleri kapsayan Voronej tipi istasyonlardan oluşan bir yer. Sistemin temel amacı, Rusya Federasyonu topraklarında veya müttefiklerinde ateşlenen balistik füzeleri en kısa sürede tespit etmek ve onlara eşlik etmektir.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil