Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 18 Şubat 2021

Meclis Başkanı Arslantürk:Yağan Kar,Fındıklıklara Olumsuz Değil Olumlu Etki Yapacak

Haberin Yıldızı-

Meclis Başkanı Arslantürk,fındık bahçelerindeki tespitlerini karlı havaya rağmen sürdürüyor

Türkiye’de fındık üretilen illerin tamamını gezip dallarda tespitler yapan Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk’ün Trabzon’dan başlatıp, Giresun, Ordu, Samsun, Düzce ve Sakarya illerini de gezerek her ay geleneksel olarak sürdürdüğü incelemelerin Şubat ayı bölümünde kendisine Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı (GTB) Ertaç Öztürk ile Meclis Üyesi Niyazi Gürsoy’da eşlik ediyor.

Aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı da olan Arslantürk, son günlerde Batı Karadeniz’den başlayarak Doğu’ya doğru yayılan kar yağışının fındığa olumsuz değil, aksine olumlu etki yaptığını belirterek, “Yağışlardan önce mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının etkisi ile Yomra Sivrisi ve Çakıldak çeşitleri dışındaki fındıklarda tomurcuk patlaması oldu. Yağan kar, şimdilik açmaya başlayan fındıklara olumsuz etki yapmıyor. Ancak önümüzdeki süreçte don olayının meydana gelmesi etki edebilir” dedi.

GTB Meclis Başkanı Ertaç Öztürk de, dallardaki göstergelerin 2021 ürünü fındık için ön tespit demek olduğuna dikkat çekerek, yağan karın toprağın uzun zamandır çektiği su ihtiyacını giderdiğini, bunun da ürüne olumlu etki yapabileceğini söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ÜMRANİYE GEÇİLECEK…

ÜMRANİYE GEÇİLECEK…

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil