Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 26 Şubat 2021

SEN YETERKİ YAPMAK İSTE

2021 yılında devlet çiftçiye hayvancılık yapmasını teşvik etmek için  büyük kolaylıklar sağlıyor. Devlet tarafından tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı yetiştiriciliğinde hibe destekleri verilmektedir. Bu destekler programlar dahilinde devam etmekte olup, gerekli şartları taşıyan ve zamanında başvuru yapan bütün çiftçilerimiz hibe alabilirler.

Köye göç edip veya  sıfırdan iş kuracak vatandaşlar için ciddi oranlarda destekleme verilmektedir. Sağlanan avantajların arasında hayvan kredisine ek olarak hayvan yetiştirirken gerekli olan ekipman ve gıda desteği alımları da çiftçiler için uygun şekilde belirlenmiştir. Peki, hayvan kredisi almak için gerekli şart ve koşullar için nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığı her yıl yüzlerce çiftçiye geri ödemesiz hibe kredisi verme imkânı sağlıyor. Kredi Türkiye’nin çiftçi destekçisi Ziraat Bankası tarafından temin ediliyor.

Başvuru yapanlar TKDK tarafından IPARD ve IPARD2 projeleri kapsamında hayvancılıkla uğraşanlar için sunuluyor. 30 bin TL’ye varan hibe ve destek kredisi bakanlık tarafından talep edene veriliyor.

Yeterli şartları bulundurması durumunda, aşağıda belirtilen biçimde hayvan kredisi desteği sağlanmaktadır; Koyun, kuzu, keçi vb. türündeki hayvanların edinilmesi Arı, ördek, kaz vb. türdeki kanatlı ve kümes hayvanlarının edinilmesi İnek, dana, manda vb. türdeki büyükbaş hayvancılığın edinilmesinde finansal destekler sağlanmaktadır. Sağlanan avantajların arasında hayvan kredisine ek olarak hayvan yetiştirirken gerekli olan ekipman ve gıda desteği alımları da çiftçiler için uygun şekilde belirlenmiştir.

GERİ ÖDEMESİZ HAYVAN KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Halihazırda zaten hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin yetiştirdikleri hayvanların küpe numaralarını bildirilmesi, Kredi için başvuruda bulunacak kişinin Çiftçi Kayıt Sisteminde yer alması, Krediye başvuran kişinin talep ettiği kredi miktarı kadar ipotek edebileceği bir gayrimenkulünün bulunması Düzenli maaşı olan ve maaş bordrosunu gösterebilecek iki adet çalışan kefil Başvuru yapacak kişinin Ziraat Bankası’na doğrudan ve şahsen gidip başvuruda bulunması 3 yıllık bir bilanço ve teminatın bankaya bildirilmesi şartları bulunmaktadır.

Yatırımın Konuları
Uygulanacak Hibe Oranı(%)
Manda 50
(Yeni inşaat yapımı, kapasite artırımı ve rehabilitasyon, makine, alet ve ekipman ile hayvan alımı)
Damızlık koç-teke alımı 50
Damızlık küçükbaş hayvan yatırımı 85
Kaz ve hindi yetiştiriciliği 75
(Yeni inşaat yapımı, makine, alet ve ekipman alımı)
İpekböcekçiliği l00
(Besleme evi yapımı, makine, alet ve ekipman alımı ve dut bahçesi tesisi)
Arıcılık 50
(Makine, alet, ekipman ve arıcı barakası alımı)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil