Ana Sayfa Bölge 27 Şubat 2021

Ortahisar Kadın Danışma Hattı Hizmete Açıldı!

Haberin Yıldızı-

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, açılan hat sayesinde her çeşit şiddetin mağduru olmuş kadınların sosyal destek çağrılarına cevap vereceklerini söyledi.

Ortahisar Kadın Danışma Hattı hizmete açıldı!

Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kent Konseyi’nin işbirliğiyle kurulan Kadın Danışma Merkezi sosyal destek hattı hizmete açıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Açılan hat sayesinde her çeşit şiddetin mağduru olmuş kadınların sosyal destek çağrılarına cevap vereceğiz.” dedi.

Kısa bir süre önce açılan merkeze birçok kadının başvurduğunu belirten Başkan Genç, projenin devamı niteliğindeki Kadın Danışma Merkezi’nin de en kısa sürede inşa edilip hizmete açılacağını söyledi.

“KADINA ŞİDDET İÇİMİZİ ACITIYOR”

Mağdur olmuş, şiddete maruz kalmış kadınların yararlanacağı Kadın Konuk Evi’ndeki çalışmaların da tamamlandığını belirten Başkan Genç şöyle konuştu: “Kadınlarımız bizim baş tacımız. Maalesef, bütün dünyada ve ülkemizde son yıllarda kadınlara yönelik şiddet olaylarının artmış olduğunu görüyoruz. Kadınlara yönelik şiddeti önleyici çok sayıda mevzuatın çıkarılmasına ve konuyla ilgili vatandaşları bilinçlendirme faaliyetlerine rağmen bu tür olayların vuku bulması içimizi acıtıyor.  O nedenle böyle bir hattın faaliyete geçmesini oldukça önemsiyorum. Bu konuyla paralel olarak da Kadın Konuk Evimizin açılmasına dönük olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Burayı da birkaç hafta içinde hizmete açacağız. Kadın Danışma Merkezimizi müstakil bir binada hayata geçirip uzman kadrolarla donatarak en kısa zamanda hayata geçireceğiz.”

Danışma hattı, pandemi sürecinde 10.00-16.00 saatleri arası hizmet veriyor. Pandemi sonrasında ise şiddetin mağduru olmuş kadınların sosyal destek çağrılarına 09.00-17.00 saatleri arası cevap verilecek.

Merkeze gelen çağrı hizmetini ve çözüm üretilen çağrı verilerinin arşivlenmesini Ortahisar Kent Konseyi Ofisi ile Ortahisar Belediyesi birlikte yürütecek. Danışma hattı, ALO 183’ün mesai saatleri ile sınırlı yerel versiyonu gibi hizmet yürütecek. Sosyal destek hattı telefon numarası; 0462 233 61 00/1541 dahili olarak tanımlandı.  Hatta gelen çağrılara Ortahisar Belediyesi uzman personeli sosyolog Feyza Velioğlu cevap veriyor. Hattın açılışını Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Önder Taşan ile yönetim kurulu üyeleri birlikte yaptı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil