DOLAR 32,5593 0.02%
EURO 34,8865 -0.02%
ALTIN 2.431,340,06
BITCOIN 2110377-2.92035%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

21:29

YATSIYA KALAN SÜRE

FIRSATI KAÇIRMAYIN…

FIRSATI KAÇIRMAYIN…

ABONE OL
1 Mart 2021 07:31
FIRSATI KAÇIRMAYIN…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Hayvansal üretim ya da yaygın adı ile hayvancılık; ürünleri ve güçleri ile insanlara yararlı evcil hayvanların bakımı, beslenmesi,üretimi ve yetiştirilmesini kapsayan tarım koludur. Hayvansal üretim, hayvansal üretime yönelik temel bilimler,
hayvan yetiştirme, hayvan besleme, hayvan ıslahı, hayvancılıkta mekanizasyon, ekonomi ve istatistik, biyoteknoloji, hayvansal ürünler ve işleme teknolojisi, pazarlama gibi konuları kapsar. Bu sektörde çalışmak isteyen hayvancılık yapmak isteyenler için ülkemizde bazı kuruluşlar destekler vermektedir

Geri ödemesiz yani kısaca HİBE olarak bilinen hayvancılık için kredi herkes gibi sizlerde alabilirsiniz. Yapılan projelere 2021 yılına IPARD-2 kapsamında seçili illerde bir çok çiftçimiz kurmuş oldukları besi çiftliklerine %80 varan hibe imkanlarından yararlanmaktadır.

Şuana kadar 3.000.000.000 lira 11.000 proje sahiplerine yapmış oldukları hayvancılık yatırımlarına tamamen geri ödemesiz bir şekilde verilmiştir. Bu projelerin içinde aklınıza gelecek olan büyükbaş dahil tüm küçükbaş ile kanatlı hayvan konuları mevcuttur. İster besicilik yapacak olun isterseniz süt üretime dayalı bir tesis kuracak olun size sağlanan bu imkanları lütfen göz ardı etmeyin.

Çiftçilere Hibe Veren Kurumlar Hangileridir?

Tarımsal faaliyetler içerisinde yer alan çiftçilerimize devletimiz bir çok alanda FAİZ ve HİBE imkanları sağlamaktadır. Bu imkanları bazen belli tarih aralıkları gözeterek, bazen ise ayrılan bütçe dahilinde çiftçilerimizin hizmetine sürmektedir. Türkiye’de kurulu bir çok kurumda devletimizin sunduğu bu imkanları en hızlı bir şekilde sizlere sağlamak için görev yapmaktadır. Bu kurumları sıralarsa,

  1. Kalkınma ajansları, tüm kalkınma ajansı duyurularını  takip edebilirsiniz.
  2. TKDK açılım isimi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (%80 varan hibe sağlamaktadır)
  3. Tarım İl/İlçe Müdürlükleri (Bütçe dahilinde %100 hibe ile canlı büyükbaş yada küçükbaş hayvan vermektedir)
  4. KOSGEB (Üretilen hayvanlar için ticari bir işletme kurulması halinde %60 varan hibe sağlamaktadır.)
  5. Ziraat bankası (→ 2021 yılı itibarı ile 100.000 liradan başlayan tamamen faizsiz hayvan kredileri vermeye başlamıştır.)

TKDK Tarafından Verilen ”GERİ ÖDEMESİZ KREDİ” Başvuruları Nasıl Yapılır ?

%75 oranında Avrupa birliği fonları %25 de devletimizden almış olduğu destek ile çiftçilerimize bir çok tedbir başlıkları ile 2021 yılında %80 hibe imkanı TKDK tarafından sağlanmaktadır. Kurum SADECE DESTEKLERİNİ BELİRLEMİŞ OLDUĞU 42 İL içerisinde vermektedir.

Birinci uygulama döneminde yer alan iller

  • Çorum, Balıkesir, Afyon, Amasya, Erzurum, Hatay, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Kars, Isparta, Malatya, Ordu, Konya, Şanlıurfa, Sivas, Samsun, Trabzon, Tokat, Van, Yozgat

İkinci uygulama döneminde yer alan iller

  • Ardahan, Ağrı, Aksaray, Ankara, Burdur, Bursa, Aydın, Çankırı, Denizli, Çanakkale, Erzincan, Giresun, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Karaman, Mardin, Manisa, Mersin, Nevşehir, Uşak, Muş

 

TKDK Tarafından Verilen ”GERİ ÖDEMESİZ KREDİ” Başvuruları Nasıl Yapılır ?

%75 oranında Avrupa birliği fonları %25 de devletimizden almış olduğu destek ile çiftçilerimize bir çok tedbir başlıkları ile 2021 yılında %80 hibe imkanı TKDK tarafından sağlanmaktadır. Kurum SADECE DESTEKLERİNİ BELİRLEMİŞ OLDUĞU 42 İL içerisinde vermektedir.

  • Dolayısı ile ilk şart TKDK Tarafından Desteklenen İller içerisinde hayvancılık alanında yatırım yapmanız gerekmektedir.

Belirlenen iller içerisinde işletmenizi modernize edebilir veyahutta sıfırdan yeniden kura bilirsiniz. Ancak bunu yapmadan öncede hibe programının başlamasını beklemeniz gerekmektedir. Günümüzde TKDK IPARD-2 ismini vermiş olduğu program ile bu olanakları sağlamaktadır.

  • İkinci olarak yapmanız gereken IPARD-2 Çağrı ilanlarının takip etmektir. Bu takibi yerel gazete / radyo yada TKDK sitesine üye olarak da anında elektronik posta olarak da alabilirsiniz.

Kurum tarafından destek verilen iller de ve IPARD-2 çağrıları sonrasında aşağıdaki hayvancılık konularında geri ödemesiz kredi imkanlarından yararlanırsınız.

  • 101-Tarımsal işletmelerin fiziki yapılarını iyileştirmek (süt, et, kanatlı hayvan ve arıcılık işletmelerin modernize edilmesi)
  • 103-Tarımsal ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması (Balıkçılık, süt ürünleri ile kırımızı et)
  • 302-Çiftlik faaliyetlerin çeşitlenmesi  (arıcılık ürünlerin işlenip paketlenmesi)

konularıdır. Tüm bu tedbirlerin başvuru rehberi + formlarına IPARD-2 çağrı ilanları sonrasında https://www.tkdk.gov.tr/ProjeIslemleri/BasvuruIslemleri adresinden ulaşabilir. Projenizi size en yakın TKDK il koordinatörlüklerinde teslim edebilirsiniz.

KOSGEB Hayvancılığa Geri Ödemesiz %60 Hibe Vermektedir

Hayvancılığa bir diğer hibe imkanı sağlayan kurum KOSGEB’dir. Yalnız burada herkesin yanlış bildiği bir durum söz konusudur. Kurum kesinlik ile canlı yada cansız hayvan için hibe imkanı sağlamamaktadır. Kurum sadece hayvancılık adına TİCARİ BİR FAALİYET YÜRÜTECEK olan girişimcilere ve KOBİ’lere destek sağlamaktadır. Ticari amaç güderek KOSGEB’in hayvancılığa sağladığı NACE kodları şunlardır.

10.12 Kümes hayvanları etlerinin işlenmesi ve saklanması
10.13 Et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen ürünlerin imalatı
10.2 Balık, kabuklu deniz hayvanları ve yumuşakçaların işlenmesi ve saklanması
10.4 Bitkisel ve hayvansal sıvı ve katı yağların imalatı
10.9 Hazır hayvan yemleri imalatı
10.91 Çiftlik hayvanları için hazır yem imalatı
10.92 Ev hayvanları için hazır gıda imalatı
46.2 Tarımsal hammadde ve canlı hayvanların toptan ticareti
46.21 Tahıl, işlenmemiş tütün, tohum ve hayvan yemi toptan ticareti
46.23 Canlı hayvanların toptan ticareti
47.23 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalardaki balık, kabuklu hayvanlar ve yumuşakçaların perakende ticareti
47.76 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda çiçek, bitki, tohum, gübre, ev hayvanları ve ev hayvanları yemleri  perakende ticareti
91.04 Botanik ve hayvanat bahçeleri ile koruma altındaki alanlarla ilgili faaliyetler

Bu kodlar dahilinde KURACAĞINIZ veya KURMUŞ olduğunuz ticarethane için KOSGEB DESTEKLERİNDEN YARARLANA BİLİRSİNİZ.

  • İlk defa şayet listedeki alanlarda bir ticari faaliyet gösterecekseniz ”GİRİŞİMCİ” statüsünde yer alır ve size ” YENİ GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI ” tarafından kurum destekler.
  • Şayet listede yer alan faaliyetlerin herhangi bir içerisindeyseniz mutlaka ilk olarak KOBİ tanımlamasında olmanız gerekir. KOBİ nedir ? diye merak edenler için en güncel halini sizlere bildirmiştik. Şayet KOBİ seniz bu kez http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/3/destekler den herhangi birine başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru işlemleri için KOBİ olmanızın yanı sıra devlete hiç bir vergi borcunuzun olmaması, kendi meslek odanıza kayıtlı bir esnaf olmanız aranan ilk şartlardır. Bu şartları sağlarsanız KOBİ KAYIT işlemi sonrasında sisteme giriş yaparak müracaatınızı gerçekleştire bilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!