Ana Sayfa Dünya, Gündem 1 Mart 2021

PAŞİNYANA DARBE ÜSTÜNE DARBE …

Haberin Yıldızı-Dış Haberler

 

Ermenistanda sular durulmuyor , Azerbaycan karşısında Dağlık Karabağda savaş meydanından kaçan ve teslimiyet antlaşmasını imzalayarak dünya kamuoyunda yenilgiyi kabul eden Paşinyana ermeni halkının tepkisi dinmiyor

Geçtiğimiz haftada kendisine darbe yaparak başbakanlıktan indirmek isteyen Genelkurmay başkanını görevden almak isteyen Paşinyana bir darbede ermenistan cumhurbaşkanından geldi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Başbakan Nikol Paşinyan’a muhtıra veren Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden almayı reddetti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sarkisyan’ın Genelkurmay Başkanı’nın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalamadığı belirtildi.

Başkanlık Ofisi’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Gasparyan’ın görevden alınması anayasaya aykırıdır” denildi.

Başbakan Nikol Paşinyan,ordunun bildirisini “darbe girişimi” olarak nitelendirerek, Gasparyan’ı görevden aldığını duyurmuştu. Ancak kararın Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanması gerekiyordu.

Paşinyan ayrıca geçtiğimiz günlerdeki konuşmasında, “Cumhurbaşkanı bunu imzalamazsa, darbeyi destekliyor demek. Bu çok basit bir seçenektir” demişti.

Öte yandan daha önce basına yansıyan haberlerde Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın Parlamento Başkanı Ararat Mirzoyan ve bazı muhalif liderlerle bir araya geldiği ve ‘orta yol bulmak’ adına Gasparyan ile de istişarelere devam edeceği duyurulmuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil