Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 6 Mart 2021

ESNAFA -O- FAİZLİ KREDİ DESDEĞİ

Haberin Yıldızı-

Halkbank yönetimi salgın nedeniyle zor günler geçiren esnaf için harekete geçti ve resmen duyurdu.

Yüz binlerce esnafı yakından ilgilendiren faizsiz kredi fırsatı devrede. Başvurular alınıyor. İndirimli ve faizsiz kredi uygulaması 1 yıl geçerli.

Dev bankadan yapılan açıklamada esnafa yüzde 50 faiz indirimi sunulduğu belirtildi. Öte yandan yok olma riski taşıyan esnafa ise bu oran yüzde 100’e çıkıyor yani faiz sıfırlanıyor. 1 Ocak’tan itibaren yeni uygulama başladı. Aynı zamanda genç girişimci esnaf ve sanatkarlara da sıfır faizli kredi imkanı sunuluyor. İşte detaylar…

Uygulama, 1 Ocak 2021-31 Aralık 2021 döneminde geçerli olacak bir yıllık bir kredi desteğini kapsıyor.
YÜZDE 100 FAİZ İNDİRİMİ
Ayrıca esnaf ve sanatkarlara makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar kullandırılan kredilerden bakiyesi 2021’e devreden krediler için yüzde 100 faiz indirimi yapılacak. Bu desteklerden son 1 yıl içinde ticari faaliyetini veya vergi mükellefiyetini sonlandıranlar faydalanamayacak.
100 BİN LİRAYA KADAR SIFIR FAİZ
Tüm bu desteklerle beraber Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara da 100 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak. Geleneksel, kültüre ve sanatsal değeri olan faaliyetlerde bulunanlara sunulan yüzde 100 indirimli faiz desteğinden ise ancak ‘Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi’ olan yararlanabilecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil