Ana Sayfa Gündem 8 Mart 2021

BAKKAL AMCA SİZE SESLENİYOR…

Haberin Yıldızı-

 

Trabzon Bakkallar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çolak yaptığı açıklamada ilk olarak komşularına seslendi.

Vatandaşlarımız da bu pandemi dönemimde gördülerki mahalle bakkallarımızın yerini hiç bir kurum kuruluş veya ulusal marketler tutamadı , sokağa çıkma  kısıtlamalarının olduğu günlerde kapılarına kadar ihtiyaçlarını götürdük evlerinden çıkmaları yasak olan komşularımızın bütün ihtiyaçlarını karşıladık bunun içinde kendilerinden bir teşşekkürden başka hiç bir şey de kabul etmedik şimdi bizim de komşularımızdan bir isteğimiz var yarın inşaallah bu salgın bitip yaşam normalleşmeye başladığında bu günleri unutmasınlar mahallerindeki BAKKAL AMCA larını unutmasınlar pandemiyi bahane edip fiatlarına bire bir zam yapan ulusal marketleri unutmasınlar zor günler de sizlere müşteri gözü ile bakanla komşu gözü ile bakanı unutmamalarını istiyoruz dedi.

Ali Çolak Ulusal zincir marketler her köşe başında ilçelerimiz ve köylerimizde açılması ve ruhsatlandırılması nın önüne geçilmesi BAKKAL amcalarımızın geleceği ve gelişmesi için önem arz etmektedir derken Artık haksız rekabete uğrayan bakkal amcalarımızın sesini ve feryadını yetkililerin duyması ve perakende yasasının bir an önce güncellenerek nüfüs ve mesafe şartı kuralı konularak bakkal amcalarımızı gelecekte de var olması için çalışmaların biran önce hızlanması önem arz etmektedir.

Yıllardır topluma hizmet veren mahallemizin bekçileri, emanetçileri ,kara gün dostu olan BAKKAL amcalarımızın sorunları ile yalnız bırakılıp yok olmasına müsaade edilmemesi gerekiyor.
Aslında bu zincir marketler den rahatsızlığımız onların uygun sattığı hissi değil bakkal amcalar girdi maliyeti nedeniyle daha uygun ürün satmaktadır. Sadece gelişime engel oldukları için bir çok tüketicimiz nasılsa uygundur mantığıyla kapısında sıra bekledigi bu zincir marketlerden sadece birkaç ürünü uygun alabilmektedirler diger ürunleri piyasa fiyatının cok üstünde sattıkları bilinmekle beraber ; ucuza alıyorum diye düşünen tüketiciyi aslında daha yüksek fiyattan ürün satarak raflardaki fiyat cambazlıkları ,ürün gramaj hileleri ile yanıltmaktadır.
Bakkal amcalarımız hem ürün çeşitliliği hem de stoklu çalışmadığı için ürün tazeliği konusunda her zaman tüketicilerimizin yanındadır.Tek derdimiz müşteri değil haksız rekabetin önüne geçilmesidir. Rekabet kurulumuzu bu hususlar konusunda daha titiz inceleme yapmasını temenni ediyoruz.
Vatandaşlarımızın Alışverişlerini mahalle esnafından yaparak GEÇMİŞTEN gelen geleneğimizı yaşatmaya davet ediyor ve dar zamanında yanında
oldugu bakkal amcalarımızı bu zor mücadelede yalnız bırakmamalarını temenni ediyorum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil