Ana Sayfa Gündem, Yaşam 12 Mart 2021

UBER ŞİMDİDE ANKARADA …

Haberin Yıldızı-

Uber Türkiyede ikinci ildede hizmet vermeye başladı 
Uber, İstanbul’dan sonra bugün itibarıyla Ankara’da da hizmet vermeye başladı.
Uber Türkiye’den yapılan açıklamada, Ankaralıların bugünden itibaren Uber uygulaması üzerinden sarı taksi çağırabileceği bildirildi.
Uber’in, İstanbul’da hizmet vermeye başladığı 2014’ten beri popüler bir güvenli ulaşım seçeneği haline geldiği belirtilen açıklamada, Türkiye’de 4,7 milyondan fazla kişi tarafından indirilen uygulamanın İstanbul’da 18 bin taksi sürücüsü tarafından kullanıldığı aktarıldı.
Açıklamada, “MERHABAANKARA” kodunu kullanarak mart ve nisan boyunca Ankara’da yapılacak bir yolculuğun 40 liraya kadarlık tutarının hediye olacağı bilgisi verildi.
UBER NEDİR :

Uber, San Francisco, Kaliforniya menşeli Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi. Uber mobil uygulaması geliştirir, pazarlar ve işletir.] 28 Mayıs 2015 itibarıyla, bu hizmet dünya çapında 65 ülkede ve 400 şehirde kullanılmaktadır. Uber’in başlamasından beri, “Uberification” olarak bilinegelen meyil ile diğer birçok şirket onun ticâri modeli benzerini veya daha iyisini yapmaya çalışmıştır.

Uber Türkiye:
Uber, 2014 Haziran ayında Türkiye’de 10 şoförle UberBLACK hizmetini başlattı.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Aralık 2016’da tüm illere gönderdiği talimatla Uber’e korsan taşımacılık suçundan ceza kesilmesini istedi.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Eylül 2017’de Uber’e dava açtı.
Uber, Eylül 2018’de e-fatura sistemine geçti.
Uber, Türkiye’de 2 bini taksi olmak üzere 8 binden fazla aktif sürücü ve 4 milyon kullanıcıya ulaştı.
Uber, İstanbul’daki XL faaliyetlerini 31 Mayıs 2019 itibarıyla durdurdu.
Uber’e kayıtlı taksi sürücüsü 4 bini geçti. Uber, talebin artmasıyla ticari taksilerden Haziran 2019 itibarıyla %5 komisyon almaya başladı.
16 Ekim 2019 tarihinde İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber faaliyetlerinin durdurulmasına, mobil uygulamasına ve internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi.
24 Aralık 2020 tarihinde,mahkeme, Uber uygulamasına erişim engeli kararını kaldırdı.
18 Ocak 2021 tarihinde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, Uber’in erişim engelini kaldıran mahkeme kararının iptali için Yargıtay’a başvurdu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil