Ana Sayfa Gündem, Politika 18 Mart 2021

MHP’DE BÜYÜK GÜN

MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganıyla yapılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 9. kez aday olacağı kurultayda parti yönetiminde yüzde 30’u bulan değişim bekleniyor.

Bahçeli’nin kurultay konuşmasında iç ve dış politikadaki gelişmelerle ilgili mesajlar vermesi, ‘beka’ ve Cumhur İttifakı vurgusu yapması bekleniyor. Kurultay öncesinde partinin sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda da Bahçeli’nin, “Birlik varsa düzen vardır, dirlik varsa istikrar vardır. Beka vardır, istikbalin perdelenmesi boşunadır. Milli bekaysa konu, canımızın ne ederi, cananımızın ne değeri, bin defa feda olsun” ifadeleri yer aldı.

MHP kongresi daha önce CHP ve İYİ Parti’nin yaptığı gibi pandemi koşullarına uygun olarak seyircisiz yapılacak. Kongre salonuna delegeler, milletvekilleri, parti yöneticileri ve sınırlı sayıda danışmanla, parti görevlisi dışında kimse alınmayacak. Kurultayı izleyecek basın mensupları da öncesinde Covid-19 testi yaptıracak.

Yoklama ve açılışın ardından Divan Başkanlığı seçimiyle çalışmalarına başlayacak kurultayda, MHP Genel Başkanı Bahçeli açılış konuşması yapacak.

Bahçeli’nin hitabının ardından partinin Merkez Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve mali raporları okunup ibraz edilecek.

Kurultaya misafir olarak katılacak siyasi parti temsilcilerinin konuşmasının ardından ise “genel başkan” ve “genel merkez organları” seçimlerine geçilecek.

 

İYİ PARTİ VE HDP DAVET EDİLMEDİ

Kurultaya AK Parti, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu ile katılım sağlayacak. Bazı siyasi partilerden davetlilerin de katılacağı kurultaya, İYİ Parti ve HDP davet edilmedi.

19 Nisan 1987’de MÇP Büyük Kurultayı’nda parti yönetimine seçilerek Genel Sekreter olan Devlet Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihli 5’inci Olağanüstü Kurultay’da MHP Genel Başkanlığı görevini ilk kez üstlenmişti.

23 Kasım 1997’de yapılan 5. Olağan Kurultay’da tekrar Genel Başkan seçilen Bahçeli, ardından sırasıyla 5 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009, 4 Kasım 2012, 21 Mart 2015 ve 18 Mart 2018 tarihlerindeki kurultaylarda delegelerin oylarıyla Genel Başkan oldu. Bahçeli, 13. Büyük Kurultay’da da seçilmesi halinde MHP’de onuncu kez başkanlık koltuğuna oturmuş olacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil