Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 19 Mart 2021

FINDIK ÜRETİCİLERİ : “DERDİMİZ BİR’KEN İKİ OLDU”

hABERİN yILDIZI-

 

Fındık üreticisine bir dokun bin ah işit

Fiatların bir türlü yükselmemesini anlayamadıklarını söyleyen fındık üreticileri hem piyasada fındık yok diyorlar hem daldaki ürünümüz de don olayından sezonda rekolte düşeceğini herkes bilmesine rağmen  geçen haftayı 24.5 tl den kapayan fındığımız bu hafta başına 24 liradan açmış bugün ise 23.5 tl ye kadar düşmüştür ülkemizde iğden ipliğe her şeye zam gelirken fındık fiatlarının düşmesi bizi farklı düşünmeye itiyor biz üreticiler yine fındıkta bir oyun oynandığını düşünmekten kendimizi geri alamıyoruz dediler,

Fındık fiatlarında belirsizlik srerken üreticiye bir kötü haber de fındık bahçesinden geldi:Bu konuda açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan Yüksek kesimlerde yaşanan don olayı sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor derken Alanlarda erken patlayan tomurcukların, kurumalar ve dökülmeler ile karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Arslan Soydan, “Bu süreçte sigorta yaptıran üreticilerimiz muhakkak acentelerine başvursunlar. TARSİM ekipleri alandalar ve aldığımız bilgiye göre şu anda önemli zararlar var. Ekipler de bu zararı doğru bir şekilde tespit etmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Soydan, Ordu ve Giresun bölgesinde 50 binden fazla TARSİM müracaat poliçesinin olduğunu aktardı. Bu müracaatların 20 binden fazlasının ise hasarlarla ilgili müracaatlar olduğunu ifade etti. Soydan, “Bölgemizde önemli bir zarar olduğu görülüyor, sıcaklar arttıkça erken açan yapraklar kurumaya gidecek, etkilenmeyenler ise büyümeye devam edecek” uyarısında bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil