Ana Sayfa Gündem, Politika 19 Mart 2021

LİDER DEVLET BAHÇELİ

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda tek aday olan Devlet Bahçeli, 1277 delegenin tamamının oyu ile  yeniden genel başkan seçildi.

Kurultayda konuşan MHP lideri Bahçeli, ”Bölücü milletvekillerinin TBMM’ye gelen fezlekelerinin ‘önüne arkasına bakalım’ demek siyaset değildir. Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır” ifadelerini kullandı. ”Türkiye rotasından çıkmayacak” diyen Bahçeli, erken seçim olmayacağını ve seçimlerin 2023 yılında yapılacağını da yineledi. HDP’ye açılan kapatma davasını da değerlendiren MHP lideri, ”Bir daha açılmamak üzere kapatılmalı” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultayda yaptığı konuşmada ise Türkiye’nin karşısında hizalanmanın muhalefet olmadığını Türkiye’yi uçuruma çekmenin adının ‘demokrasi’ olmadığını söyledi.

Bahçeli, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne saldırı ve suikastın adının ‘özgürlük’ olmadığını vurgulayarak “Üniter milli devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, yakılan ağaçları yakanlarla tekraren dikmek, bölücü milletvekillerinin TBMM’ye gelen fezlekelerinin ‘önüne arkasına bakalım’ demek siyaset değildir, adamlık değildir. Neyine bakacaksınız fezlekelerin; önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında da devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz. HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti, Türkiye’nin kötülüğüne hizmetkarlık yapan, siparişle kurulan, uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir projedir. Kaldı ki, İP’in Başkanı Cumhur İttifakı’nı tanımlarken; ‘etle tırnak gibi’ demiş, aynı zamanda kader birlikteliği olduğunu söylemiş, kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu çok açık itiraf ve teyit etmiştir. Bu neyin projesidir? Hazırlayanlar kimlerdir? Hedefler manzumesi nelerden ibarettir?” dedi.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın kader birlikteliği olduğuna dikkat çekerek, “Tarafımız bellidir, o da Cumhur İttifakı’dır. 2023’de Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o muhterem isim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Partili kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı, 106 yıl önce Çanakkale’yi geçilmez yapan haşmetli imanın, devleşen milli asaletin emanetçisidir. Bizim ittifakımız yalana karşı doğrunun, sahteliğe karşı sadakatin, hıyanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır. Sudan sebeplerle Türkiye’yi kötüleyenlere karşı vakarın ve vefanın ittifakıdır” iadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil