Ana Sayfa Gündem, Teknoloji 19 Mart 2021

TOGG üretiminde Parçaların Çoğu Türkiye’den

Haberin Yıldızı-

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, “Geçen sene sonu itibarıyla tedarikçilerimizin seçimini tamamladık. Bu tedarikçilerimizin yüzde 75’i Türkiye’den.” dedi

Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, orta ve uzun vadede, otomobilin etrafına örülecek bir mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturabilmeyi hedeflediklerini bildirdi.
Karakaş, Kocaeli Sanayi Odasının video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen mart ayı meclis toplantısında, yerli otomobil çalışmalarında gelinen aşamaya ilişkin bilgiler verdi:
Kocaeli’nin otomotiv sanayisindeki yerini bildiğini, kurulacak yeni bir şirketin cazibe merkezlerine yakın olması gerektiğini belirten Karakaş, teknoloji geliştirme altyapısı dolayısıyla Bilişim Vadisi’nde coğrafi yerlerini seçtiklerini kaydetti.
Tedarikçilerimizin yüzde 26’sı Kocaeli bölgesinde faaliyet gösteren şirketler
Türkiye’de önemli bir katma değeri olan işlemden bahsettiklerini dile getiren Karakaş, “Geçen sene sonu itibarıyla tedarikçilerimizin seçimini tamamladık. Bu tedarikçilerimizin yüzde 75’i Türkiye’den. Henüz teknolojisi yoksa veya çok stratejik önemi olmayıp da dünyanın herhangi bir noktasında milyonlarca adet üretilip ticari rekabetçiliği ortada değilse onları belirli bir noktada yurt dışından tedarik ediyoruz. Tedarikçilerimizin yüzde 26’sı Kocaeli bölgesinde faaliyet gösteren şirketler.” bilgisini verdi.
Tersine beyin göçü anlamında ciddi bir katkımız var
“Türkiye’nin Otomobili”nin üretimi için Bursa Gemlik’te tahsis edilen arazide geçen yıl 18 Temmuz’da inşaata başlama töreni yapıldığını hatırlatan Karakaş, burada önce zemin güçlendirme konusuna odaklandıklarını anlattı.
Karakaş, 6 uzmanın yönlendirmesiyle önce zemini güçlendirme teknolojisini seçtiklerini aktararak, “Büyük bir yatırım yapıyoruz. Bunun her türlü güvenlik standartlarında yapılması lazım. Şu an şantiyemizde inşaatla uğraşan 450 çalışanımız var. Yapı merkezinin de açıklanmasıyla üst yapıya da başladık ve 1500 çalışana ulaşacak.” dedi
Kaynak:Trendekonomi.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İdmanlar Tam Gaz Devam Ediyor

İdmanlar Tam Gaz Devam Ediyor

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil