Ana Sayfa Dünya, Gündem 21 Mart 2021

Büyükelçi Kelin Rus-İngiliz ilişkilerini “fiilen ölü” Olarak Nitelendirdi

Rusya ve İngiltere bir dizi konuda işbirliği yapmaya devam ediyor, ancak siyasi düzlemde ülkeler arasındaki ilişkiler “fiilen ölü”. Bu, Rusya’nın Londra Büyükelçisi Andrei Kelin tarafından ifade edildi.

Diplomat, ilişkinin ana parçasının yok edilmesinden Londra’yı sorumlu tuttu.

“İngiliz hükümeti ilişkilerimizin büyük kısmını yok etti, biz onu esas olarak ekonomik ve kültürel alanlarda koruyoruz. Siyasi alana gelince, onlar neredeyse öldüler, ”dedi büyükelçi 20 Mart’ta LBC ile yaptığı röportajda .

Kelin, İngiltere’nin Rusya’yı insan haklarını ihlal etmekle suçlayarak “düşmanca bir yol” izlediğini kaydetti.

Ancak Kelin, insan haklarının tam olarak gözetildiği hiçbir ülke olmadığı için sorunun formülasyonunun yapıcı olmadığını söyledi. Örnek olarak, WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın Londra’da insan haklarına aykırı olarak tutuklanmasıyla ilgili durumu hatırlattı.

Diplomat, İngiliz makamlarının Rusya’ya “siyasi diyaloğa” yer bırakmadığı sonucuna vardı.

Daha önce, İngiltere’nin 2030’a kadarki dönem için güvenlik, savunma ve dış politikasının kapsamlı bir incelemesinde, Rusya en şiddetli ve acil tehdit olarak seçildi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil