Ana Sayfa Bölge, Gündem 25 Mart 2021

Ormanlar geleceğe bırakılacak en önemli mirastır

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Orman Haftası’ dolayısıyla Pelitli Mahallesi’nde fidan dikim etkinliği düzenledi.

Orman Haftası’nda fidanlar toprakla buluştu!

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Orman Haftası’ dolayısıyla Pelitli Mahallesi’nde fidan dikim etkinliği düzenledi.

‘Ormanlar geleceğe bırakılacak en önemli mirastır’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte belediye üretimi olan çok sayıda çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar, Başkanvekili Hüseyin Yılmaz, Park ve Bahçeler Müdürü Muhammet Közen ile belediye personellerinin iştirak ettiği etkinlikte 120 adet çam fidanı dikildi.

“ORMANLAR DOĞAL DENGEYİ KORUYOR”

Etkinlikte konuşan Park ve Bahçeler Müdürü Muhammet Közen, Ortahisar’ı güzelleştirmenin yegâne yolunun yeşil alanları ve parkları artırmaktan geçtiğine vurgu yaptı. Fidan dikimine çok önem verdiklerini dile getiren Közen, şöyle konuştu: “Son yıllarda bütün dünyada ormanlar çok büyük tehdit altında. Orman varlığının azalması nedeniyle küresel iklim değişikliğinin olumsuzluklarıyla baş başa kaldık. Yangınlar, afetler, kasırga ve fırtınalar, kuraklıklar bütün dünya genelinde yaşanır bir durum haline geldi. Bu gibi olumsuzluklarla mücadele etmek için ağaç ve orman varlığımızı mutlak surette artırmalıyız. Ne kadar çok orman varlığımızı artırırsak o oranda doğal dengeyi korumuş oluruz.”

“YÜZBİNLERCE CANLININ YAŞAM ALANI”

Ormanların bin bir çeşit canlıya hayat verdiğini kaydeden Közen, “Ağaç demek, orman demek temiz hava, temiz su ve temiz toprak demektir. İlçemizdeki ağaç ve orman varlığımızı ne kadar artırırsak o aranda sağlıklı bir yaşama kavuşmuş oluruz. Ormanlar bin bir çeşit canlıya hayat veriyor. Yüzbinlerce canlının yaşam alanını ormanlar oluşturuyor. Bunun bilincinde olmalıyız. Diğer yandan vatandaşlarımızın bizden en büyük taleplerinin başında da yeşil alan ve parkların artırılması geliyor. Biz de elimizden geldiği kadar ve bütün imkânlarımızı zorlayarak parklarımızın sayılarını artırıyoruz. Diğer yandan yeşil alanlarımızı da fidan, bitki, çiçek ve çalılarla donatarak ilçemizi güzel bir görünüme kavuşturuyoruz.”

“DOKSAN FARKLI TÜRDE FİDAN VE BİTKİ YETİŞTİRİLİYOR”

Ortahisar’ı fidanlarla donatmayı öncelikli hedef olarak belirlediklerini kaydeden Közen, “Diktiğimizin fidanların yüzde 90’ını kendi merkezlerimizde üretiyoruz. Yöremize uyum sağlamış bitki, fidan ve çalıların yanı sıra yöresel meyvelerimiz olan karayemiş, Trabzon hurması ve muşmula gibi türlerden de meyve bahçeleri oluşturuyoruz. Alıç, ladin, çam, ıhlamur, çınar, atkestanesi, yasemin, kızılağaç ve sedir başta olmak üzere yaklaşık 90 farklı türde fidan, bitki ve çiçeğin üretimini gerçekleştiriyoruz. Hem kendi üretimimiz olan türler, hem de dışarıdan satın aldığımız türlerle Ortahisarımızı fidanlarla donatmayı öncelikli hedef olarak belirledik.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil