DOLAR 32,5755 0.08%
EURO 34,8604 -0.03%
ALTIN 2.433,590,16
BITCOIN 21755520.51871%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANINDAN  ÇİFTÇİLERE ’24 MİLYARLIK’ MÜJDE

CUMHURBAŞKANINDAN ÇİFTÇİLERE ’24 MİLYARLIK’ MÜJDE

ABONE OL
29 Mart 2021 16:01
CUMHURBAŞKANINDAN  ÇİFTÇİLERE ’24 MİLYARLIK’ MÜJDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Su Şûrası Lansmanı ve 363 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Suyumuzu korumakla, vatanımızı korumak arasında mahiyet itibariyle hiçbir fark yoktur. Bunun için üzerimize düşen görevler vardır. Tarımsal sulama sistemlerini yenilememiz ve geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımda üreticilere 24 milyar liralık bir destek sağlanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “1. Su Şurası Lansmanı ve 363 Tesisin Toplu Açılış Merasimi”nde açıklamalarda bulundu.

Tarımsal üretimde Avrupa’daki liderliğin sürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen yıl tarım ve gıda ürünleri ihracatımız, bir önceki yılan göre yüzde 5 artarak yaklaşık 21 milyar dolara ulaştı.” dedi.

TARIM VE GIDADA, DIŞ TİCARET FAZLASI 5.5 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

Türkiye’nin tarım ve gıda ürünlerinde ihracatçı bir ülke olduğunun altını çizen Erdoğan, bu ürünlerde dış ticaret fazlasının yüzde 9 artışla 5.5 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

Salgın şartlarına rağmen üretimi aksatmadan devam eden Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere bir de müjde verdi.

Meyve ürünlerinin tamamına yakınında Türkiye’nin kendine yeter, çoğu üründe de ihracatçı konumda bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın şartlarına rağmen canlarını dişlerine takarak, tarlasını eken, biçen, üreten tüm çiftçilere teşekkür ederken “Bu yıl üreticilerimize toplam 24 milyar lira tarımsal destek sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Tarımsal hasılada Avrupa’daki liderliğimiz devam ediyor. Geçen yıl tarım ve gıda ürünleri ihracatımız, bir önceki yılan göre yüzde 5 artarak yaklaşık 21 milyar dolara ulaştı. Türkiye tarım ve gıda ürünlerinde net ihracatçı bir ülkedir. Tarım ve gıda ürünleri dış ticaret fazlamız yüzde 9 artışla 5.5 milyar dolara yükseldi. Salgın şartlarına rağmen üreten tüm çiftçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Çiftçileri unuttunuz, bakmadınız diyen birileri var ya… Ben buradan resmi rakam veriyorum. Bu yıl üreticilerimize toplam 24 milyar lira tarımsal destek sağlayacağız.”

Kaynak:www.tccb.gov.tr/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!