Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 6 Nisan 2021

TRABZONDAKİ ŞİRKETLER RUSYA PAZARINI SEVDİ

hABERİN yILDIZI-

 

2021 YILI İLK ÇEYREĞİNDE TRABZON’DAN RUSYA FEDERASYONU’NA YAPILAN İHRACATTA %55 ARTIŞ

2021 Yılı Ocak-Mart aylarını kapsayan 3 aylık dönemde Trabzon ilinden Rusya Federasyonu’na yapılan ihracat 49.808.140 $’a ulaşmış, yapılan ihracatta bir önceki yılın aynı dönemine oranla %55 oranında artış yaşanmıştır. Yılın ilk çeyreğinde Trabzon’dan Rusya Federasyonu’na ihraç edilen ürünlerin nerdeyse tamamını 41.827.664 $ tutarındaki ihracatla yaş meyve sebze ürünleri ve 7.699.401 $ tutarındaki ihracatla balık ihracatı oluşturmuştur.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet KALYONCU;

Yılın ilk çeyreğinde ihracatta önemli sıçrama yakalayan Trabzon ilinden Rusya Federasyonu’na yapılan ihracatta da bir önceki yıl aynı dönemine göre yüksek oranlı artış yaşandığını belirterek, Karadeniz Bölgesi illerinden de Rusya Federasyonu’na en fazla ihracatın Trabzon ilinden gerçekleştirildiği belirtti. KALYONCU; Trabzon’dan Rusya Federasyonu’na geleneksel olarak yıllardır yaş meyve sebze ürünleri ihracatının yoğunlukta olduğunu ve Rusya Federasyonu pazarında Trabzonlu ihracatçıların yaş meyve sebze tedarikinde yılların verdiği tecrübe ve bu alanda yaptıkları yatırımlarla öncü olduklarını belirti. Son yıllarda gerek Doğu Karadeniz Bölgemizden ve gerekse Trabzon ilinden Rusya Federasyonu’na Karadeniz Somonu ihracatının da önemli gelişme kaydettiğini belirten KALYONCU; Trabzon’dan en çok ihraç edilen ürün sıralamasında Karadeniz Somonunun 2inci sıraya yükseldiğine vurgu yaptı.

Trabzon ilinin gerek lojistik ve gerekse tecrübe altyapısının güçlü olmasına bağlı olarak Rusya piyasasına en kısa sürede ürün sunma avantajını elinde bulundurması nedeniyle ihracatın daha da artacağını öngördüklerini belirten DKİB Yönetim Kurulu Başkanı KALYONCU; yaş meyve sebze ürünlerinde Rusya’nın Ülkemize uyguladığı domates kotasının hızlı bir şekilde dolduğunu ve bu ay içinde kota kalmaması nedeniyle Rusya Federasyonu makamlarından domates kotasının kaldırılmasını beklediklerini ifade etti. İki ülke arasındaki ticaretin karşılıklı kazan kazan ilkesi daha yüksek bir hacme ve değerli Ülke Başkanlarımızın hedef koyduğu rakamlara ulaşabilmesi için ticaretin serbest piyasa kurallarına göre uygulanmasının gerektiğini ifade eden KALYONCU; her geçen yıl daha yüksek rakamlara ulaşan iki Ülke arasındaki ticaret hacminin önümüzdeki dönemde çok daha üst rakamlara ulaşacağından ümitli olduklarını belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil