DOLAR 32,5056 -0.12%
EURO 35,0040 0.45%
ALTIN 2.434,220,47
BITCOIN 2095356-0.96433%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

2021 FINDIK DESTEK ÖDEME TARİHLERİ…

2021 FINDIK DESTEK ÖDEME TARİHLERİ…

ABONE OL
9 Nisan 2021 11:00
2021 FINDIK DESTEK ÖDEME TARİHLERİ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Türkiye’de devlet tarafından çiftçilere ödenmekte olan destekleme ödemeleri hakkında büyük bir merak yaşanıyor. Özellikle 2021 fındık destekleme ödemelerinin ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Fındık destekleme ödemeleri tarihi belli oldu mu?

Türkiye’de tarım ve hayvancılığın gelişmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yönelik çok sayıda destekleme ödemesi yapılıyor. Her tarım ürünü için ayrı bir destekleme ödemesi yapılırken bu ödemelerin takvimi büyük bir merak konusu oldu. 2021 fındık destekleme ödemelerinin tarihleri de merak edilen konular arasında yer alıyor

FINDIK DESTEKLEME ÖDEMESI NEDIR?

Fındık destekleme ödemeleri fındık tarımı yapan çiftçilere her yıl yapılan destekleme ödemesidir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fındık üreticilerine ödenen fındık destekleme ödemeleri alan bazlı olarak hesaplanmaktadır. Fındık üreten çiftçiler fındık ürettikleri arazilerinin büyüklüğüne göre çeşitli miktarlarda destekleme ödemesi almaktadırlar. Bu destekleme ödemeleri dekar hesaplaması ile fındık üreticilerine verilmektedir.

Bu yıl, Bakan Pakdemirli tarımsal destek kapsamında üreticilere toplam 1 milyar 572 milyon 500 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Bakan Pakdemirli, yapılacak tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin şu açıklamada bulundu:

Alan bazlı fındık için; 35 ilde 408.373 üreticiye 849 milyon lira ödeme yapılacaktır.

Bakan yaptığı açıklamada fındık paralarının T.C  kimlik numaralarının son hanelerine göre Başvuru tarihinden itibaren yetiştiricilerimizin Ziraat Bankasında bulunan hesaplarına yatırılacaktır. Buna göre, T.C kimlik numarasının son hanesine göre ödemeler yapılmaktadır. 2021 yılı Ödeme takvimi açıklandığında tarihler güncellenecektir.

Devlet tarafından buğday ve arpa ödemelerinde olduğu gibi, çay, fındık, zeytin, hayvan başı ödeme gibi desteklemeler, Bakanlık tarafından belirlenen takvime göre yapılmaktadır. Devlet Fındık ödemeleri, fındık destekleme talebinde bulunan kişilerin Ziraat Bankası hesaplarına yapılmaktadır.

2021 FINDIK DESTEKLEME ÖDEMELERI NE ZAMAN YAPILACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı fındık destekleme ödemeleri genellikle her yıl Nisan ayında hak sahiplerine ödenmektedir. Bu ödemelerden önce hak sahiplerine ayrıca mazot ve gübre desteği ödemesi de yapılmaktadır. Nisan ayının yaklaşması ile bu ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Bu ödeme takvimi konusunda şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bir açıklama yaparak fındık destekleme ödemelerinin zamanını duyurması bekleniyor. Bu açıklama yapılır yapılmaz sitemiz üzerinden fındık destekleme ödemelerine ilişkin net bilgiler öğrenilebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!