Ana Sayfa Gündem, Politika 9 Nisan 2021

ESNAFTAN KILIÇDAROĞLUNA : “Valla Umudumuz Sizde”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop’ta esnafın dertlerini dinledi. İşlerinin hiç iyi gitmediğini söyleyen bir esnaf, “Valla umudumuz sizde şu anda. Sağ partiliyiz ama bundan sonra CHP’liyiz” dedi

Boyabat ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunarak esnafın sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini anlattı. Enflasyondan şikayet eden bir esnaf, “Etiket değiştirmeye yetişemiyoruz yani ekonomimiz güzel olduğu için… Ürün bugün 20 lira, yarın 25 lira. Ürünü aldığım fiyata satarsam neden açtım dükkanı? Bunu 20 liraya alıyorsam 25 liraya satmak zorundayım. Yarın 25 liraya alıyorum, 30 liraya satmak zorundayım… Enflasyon takla attı” ifadelerini kullandı.

Bir başka esnaf ise Kılıçdaroğlu’nun “İşler nasıl?” sorusuna, “Perişan. Umudumuz sizde” sözleriyle karşılık verdi. “Hepsini düzelteceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Çok büyük sıkıntı var biliyorum. Esnafın büyük sıkıntısı var biliyorum. Evine ekmek götürmekte zorlanıyor biliyorum. Vatandaşın geliri çok düşük, alışveriş yapmakta zorlanıyor biliyorum. Ama bütün bunların hepsi düzelebilir” şeklinde konuştu. Esnaf, “Valla umudumuz sizde şu anda. Sağ partiliyiz ama bundan sonra CHP’liyiz” yanıtını verdi.

Esnaf, Kılıçdaroğlu’nun “İşler nasıl?” sorusuna, “Valla ne görüyorsanız o… İyi değil yani. Hem pandemi hem mevcut ekonomik krizler… Büyük sıkıntı içerisindeyiz. Esnafın hali belli. Son üç aydır bin TL destek aldık; öncesinde iki ay işletmem kapalı kaldı, bir TL alamadım. Destekler zayıf, Avrupa’nın çok çok çok gerisindeyiz. Söyleyecek çok şey var da artık her şey söylenmiyor ama herkes görüyor” sözleriyle cevap verdi.

“ALMANYA BİZİ KISKANIYOR…”

Kılıçdaroğlu esnafın sözlerinin üzerine gülerek, “Almanya bizi kıskanıyor neyse… Öyle diyorlar değil mi; ‘Almanya kıskanıyor. Yunanistan battı’…” diye espri yaptı. Esnaf, ” Hepsi battı, biz de uçuyoruz gördüğünüz gibi” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu’na Sinop’ta; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan eşlik etti.

Kaynak:sözcü

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil