Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 15 Nisan 2021

BALIKÇILIK AV SEZONU BU GECE SONA ERİYOR

SEZON HAMSİ, MEZGİT, KALKAN, İSTAVRİT, SARDALYA VE ÇAÇA GİBİ BALIKLARDA VERİMLİ GEÇTİ”

2020-2021 Balıkçılık Av Sezonu yasağı bu gece saat 00.00 da başlıyor.
Yeni av sezonu 1 Eylül 2021 tarihinde başlayacak.

Bu döneme kadar endüstriyel tekneler avcılık yapamayacaklar. Su ürünleri ise bu dönemi üreme ve çoğalma ile geçirirken, balıkçı tekneleri de bakım, onarım ve eksikliklerini tamamlamayla geçirecekler.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 2020-2021 av sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Pakdemirli, av sezonun hamsi, mezgit, kalkan, istavrit, sardalya ve çaça gibi balık avcılığı açısından verimli geçtiğini ve su ürünleri sektörünün geçen yıl 1 Milyar Doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı.

Pakdemirli, her sene olduğu gibi bu senede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle 31 Ağustos 2020 gecesi,  ‘vira bismillah’ denilerek dualarla açılan balıkçılık av sezonunun, tüm dünyayı etkisi altına alan zorlu Korona Virüs pandemi sürecinde sıkıntısız bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil