Ana Sayfa Bölge, Gündem 15 Nisan 2021

DOLMUŞLARDA YASAĞA GİRDİ

Haber Merkezi-
Koranavirüste vaka sayılarının artmasıyla alınan tedbirler kapsamında sehir içi toplu taşımada da bazı kısıtlamalar geldi , bugünden itibaren dolmuşlarda kapasite koltuk sayısının yarısı kadar olacak ,ilk planlamada 14 gün süreceği açıklanan genelgenin 8. maddesine göre kapasite %50 olacak
8. Şehir içi toplu ulaşım araçlarında;
  • Oturma kapasitesi % 50 ile sınırlandırılacak,
  • Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına müsaade edilmeyecek,
  • Bunların dışında kalan raylı sistem araçları (metro, tramvay vb.), metrobüsler ve koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüsler gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarında; fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde hangi oranda/sayıda ayakta yolcu alınabileceği il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları tarafından tespit edilecek.
Raylı sistem araçları (metro, tramvay vb.), metrobüsler ve koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüslerde ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha/tabela herkesin görebileceği şekilde asılacak ve ayaktaki yolcuların durabileceği yerler fiziki olarak işaretlenmek suretiyle belirlenecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TRABZONDA BÜYÜK GÜN !

TRABZONDA BÜYÜK GÜN !

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil