Ana Sayfa Bölge, Gündem 29 Nisan 2021

ADLİ HİZMETLER DURACAK MI ?

Trabzon Baro Başkanı Av.Sibel Suiçmez  yazılı bir açıklama yaparak kapanma sürecinde HSYK nın aldığı kararı duyurdu,yapılan açıklama şöyle :

Covid-19 salgını nedeniyle 29.04.2021-17.05.2021 tarihleri arasında uygulanacak kapanma tedbirlerinin Yargısal Faaliyetlere etkisini görüşmek üzere 27.04.2021 tarihinde toplanan Hakimler Savcılar Kurulu’nun aldığı karar gereğince;

Tutuklu ve acil işler haricinde ilk derece adli ve idari yargı mercileri ile Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin, duruşma, müzakere ve keşiflerinin re’sen mahkemeler tarafından ertelenmesine karar verilmiştir.

Erteleme sürecinde Adli hizmetler durmayacak, nöbetçi mahkemeler ve nöbetçi adli çalışanlar, avukatlar ve barolar tarafından adli hizmetler yerine getirilecektir.

Yine bu süreçte icra daireleri nöbetçi memurlar tarafından hizmet vermeye devam edecektir.

Sürelere ilişkin yasal düzenleme yapılmaması ve adli faaliyetlerin durmaması nedeniyle kapanma sürecinde adli süreler işlemeye devam edecektir.

Trabzon Barosu olarak vatandaşların hak kaybına uğramamaları için adli sürelerin işlemeye devam ettiğini, buna ilişkin dilekçe ve işlemleri için adli Makamlara başvuru yapmaları gerektiğini vatandaşlarımıza ve kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil