Ana Sayfa Gündem, Yaşam 30 Nisan 2021

TÜM TÜRKİYEDE GEÇERLİ TAM KAPANMA BAŞLADI

Türkiye genelinde artan koronavirüs vakalarının önüne geçmek için Ramazan Bayramı’nı kapsayacak şekilde 17 gün 10 saatlik boyunca tam kapanma başladı.

Bu kapsamda, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 29 nisan 2021de Saat 19.00’da başlayan tam kapanmada, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar vatandaşların zorunlu haller dışında sokağa çıkmasına izin verilmeyecek.

BAKKAL VE MARKETLER HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK

Uygulamayla, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilirken, şehirler arası seyahat izne bağlandı. Zincir marketler de haftada 6 gün açık olacak. Pazar günleri kapalı olacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelliler haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil