Ana Sayfa Gündem 18 Mayıs 2021

BAYRAMLAR GÜZELDİR…

He pi topu iki tane dini bayramımız vardır. Bugünlerde inançlarımıza, töremize göre kutlamayalı üçüncü bayramımız. Dördüncüsünü kutlar mıyız Allah bilir.

Sarılmayalı, öpüşmeyeli, tokalaşmayı bırakın göz göze gelemeden üç kutsal dini bayram.

Diğer bayramlarımızı zaten uzun zamandır doyasıya kutlayamıyoruz.

Büyüklerimizin dediği gibi “ya düğün, ya cenaze veya bayramlarda görüşmek nasip oluyor.”Buralarda  da görüşemez olduk.

Çağımızın iletişim aracı görüntülü telefonlar ile yapar olduk. Temassız, sarılmadan, koklamadan, dokunmadan…

Biz Anadolu’yuz, dokunmadan ekmek dahi alamazken bu şekilde hadi resmi bayramları geçelim dini bayramı bu şekilde kutlamadan hiç keyif alamayız.

Bayram Namazında safları sıkı tutmadan, ailemiz ile kahvaltı yapmadan, fırından dumanı üzerinde tüten ekmeği almadan nasıl olacak. Aile toplanmadan, şakalaşmadan, eski anıları anlatmadan kutlama!

Hele çocuklara harçlık vermeden!

Bir de fırsatı değerlendirmek için çalışanının bayramına saygı göstermeyen, Rabbena demeden hep bana diyerek işyerini açan patronlar varken, nasıl !…

Tam kapanmaya rağmen birinci gün evdeyiz diyerek hep umur içinde olan işçi, Patronun emriyle iş yerine koşturarak gelen işçiler, eşinin, çocuklarının bayramını kutlamadan nasıl !…

Emekçiler, dini bayram kutlamalarını patronları, İşçi bayramı da hükümet tarafından engellenince, Filistin gibi sahipsiz kaldılar.

Klasik olarak sorulur. Eski bayramlar daha güzel mi idi?

Her bayram gününe göre elbette güzeldir.

Güzelliği nasıl değerlendirdiğinize bağlıdır. Geçmişte bayramını güzeli yad etmeyen olduğu gibi, bugünde yad etmeyenler olacaktır.

Her gün,şehidin aile ocağına ateş düşerken ailesi geçmiş güzeldi elbette diyebilir.

İzmir’de Corona19 virüsünden vefat eden ailenin Meslek hastalığını kabul ettirmeleri 14 ay sürdü. Bu aile ve diğer vefat eden sağlık çalışanlarının aileleri eski bayramlar çok güzeldi demeleri elbette anlamlıdır.

Ya çocuğuna bayram için dahi olsa yeni elbise alamayan asgari ücretin altında çalışmak zorunda kalan, torununa hediye veremeyeceği için uyuyormuş gibi yapan emekli dede güzeldi diyecektir.

İkizdere halkı yıllarca çok güzel ve anlamlı huzurlu bayramlar geçirmiş olabilirler. Şimdi ne diyorlar “Yaşam alanlarımıza girdiniz” Peki bu halkın bayramı eskiye göre nasıl güzel olur.

Velhasıl dedim ya, geçmiş ve gelecek herkese göre farklıdır. Böyle olmaya da devam edecektir.

 

 

Kıssadan hisse:

Yaratan ne diyor, Göklere ve yıldızlara yemin olsun ki, “Ben tüm yarattıklarımı takip ediyorum. O gün geldiğinde dediklerimizi yapanlar hiç kimsenin oturmadığı sandalyelerde oturup, sunduğumuz meyvelerden yiyecekler. Rabbim senin dediklerini yapmadım. Aklım başıma şimdi geldi. Kendimi affettirmek için bir fırsat daha ver diyenlerin ise yüzüne dahi bakılmayacaktır.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil