Ana Sayfa Gündem, Teknoloji 18 Mayıs 2021

Elektrik Üretiminde Güç Rüzgar Enerjisinde

RÜZGAR ENERJİSİNDE KURULU GÜÇ 10 GW’YE YAKLAŞIYOR!

 

YILIN İLK 4 AYINDA EN ÇOK RÜZGAR ENERJİSİNDE 

KURULU GÜÇ DEVREYE ALINDI!

 

Ülkemizin elektrik üretim kapasitesi geçtiğimiz dört ayda yaklaşık 1,5 GW artarak 97.376,5 MW’ye yükselirken, artışın en büyük pay sahibi rüzgar enerjisi oldu. İlk dört ayda 652,5 MW kurulu rüzgar enerjisi gücünün devreye alındığını aktaran Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, bu ivmenin katlanarak artması için yatırımların ve çalışmaların hızla devam etmesi gerektiğini belirtiyor.

 

TEİAŞ tarafından yenilebilir enerji kaynaklarına dair santral kurulu güç bilgilerini içeren son durum raporları yayınlandı. Raporda ülkemizin elektrik üretim kapasitesinin bu yılın ilk dört ayında 1.485,9 MW artarak 97.376,5 MW’ye yükseldiği kaydedilirken, bu artışın en büyük pay sahibi 652,5 MW ile rüzgar enerjisi oldu. Enerji ihtiyacının yaklaşık %9’unu rüzgar enerjisinden karşılayan Türkiye’nin sektörü ivmelendirmek için çalışmalarını hızlandırması gerektiğini belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, türbin üreticisinden işletmecisine, servis bakım hizmetleri sunan şirketlerden çalışanlara kadar tüm paydaşların desteği ile rüzgar enerjisinin gelecek hedeflerine ulaşabileceğine dikkat çekiyor.

 

Elektrik Üretiminde Güç Rüzgar Enerjisinde

 

Türkiye, rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerjinin bir çok alanında önemli ilerlemeler kaydediyor. Dünya’nın emin adımlarla temiz enerjiye yöneldiği bir zamanda, ülkemizde de rüzgar enerjisine olan yatırımlar artıyor. Hali hazırda kurulu olan 9.485 MW kurulu gücün, doğru yatırım ve politikalar beraberinde daha da artarak gelecek 10 yıl içerisinde temiz enerji devrimi gerçekleştirilebileceğine dikkat çelen Ali Aydın, gelecek nesillere temiz bir doğa bırakabilmek için rüzgar enerjisine verilecek her desteğin Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunacağını ifade ediyor.

 

İlk 4 Ayda En Çok Kurulum Rüzgar Enerjisinde Gerçekleşti!

 

Enerjide dışa bağımlılığını azaltmak isteyen ülkemiz, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik politikalarını geliştirmeye devam ediyor. Özellikle elektrik üretimindeki payı 2020 yıl genelinde %9 olarak ölçülen rüzgar enerjisinin, artmakta olan enerji talebine rağmen 2021 yılı sonunda tüketimi daha da yüksek seviyede karşılaması bekleniyor. Bunun en önemli sebebi ise günümüzde kurulumları hızla devam eden yeni rüzgar çiftlikleri. Söz konusu santrallerin kurulumunda ve devreye alınmasında Ülke Enerji ekipleri olarak kritik rol oynadıklarını ifade eden Ali Aydın, Türkiye’nin yerli, ekonomik ve temiz enerjiye ulaşım serüveninde sektör olarak da tüm yükü karşılamaya hazır olduklarını dile getiriyor. Rüzgar enerjisinden kesintisiz fayda sağlanması için, rüzgarın enerjiye dönüştürülmesi sürecinin profesyonel ekiplerce yönetilmesinin önemine vurgu yapan Ali Aydın, bu başarının devamlılığı için Ülke Enerji olarak kurulum, bakım, onarım ve inceleme işlemlerinde rüzgar türbinin tüm komponentlerine yönelik uzman ekip ve teknik donanıma sahip olduklarının altını çiziyor. Aydın son olarak, mevcut yatırımlarına ek kapasite ile 2021 yılında türbin kule erişim platformları, insansız kanat inceleme işlemleri yapabilen yapay zeka destekli otonom dronelar ve diğer teknik yatırımlarını sürdürdüklerini vurguluyor.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil