Ana Sayfa Bölge, Gündem 18 Mayıs 2021

Ortahisar Belediye Meclisi’nden İsrail’e Kınama

Ortahisar Belediye Meclisinin salgın nedeniyle ertelenen nisan ayı ile mayıs ayını içeren meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi.

Ortahisar Belediye Meclisi’nden İsrail’e kınama!

Ortahisar Belediye Meclisinin salgın nedeniyle ertelenen nisan ayı ile mayıs ayını içeren meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında İsrail’in Kudüs’teki savunmasız durumda bulunan Müslümanlara yönelik uyguladığı şiddet, katliam ve baskıcı politikalar kınandı. İsrail’in yaptığı saldırıları devlet terörü olarak niteleyen Başkan Genç, “Katil İsrail devleti masum Filistinlilere karşı devlet terörü uyguluyor. Ülkemizin her tarafında olduğu gibi şiddetli bir şekilde bu terör faaliyetini telin eden ve dört siyasi parti grubumuzun da müştereken hazırladığı bildiri için siyasi partilerimizin grup başkanvekillerine ve temsilcilerine teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

“IRKÇI TUTUM VE FAŞİST SALDIRILAR SONA ERDİRİLMELİ”

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Hüseyin Canım, CHP Meclis Grup Başkanvekili Turgay Şahin, MHP Grup Başkanvekili Süleyman Tomaç ile İYİ Parti Grup Başkanvekili Berrin Erkuluğlu’nun birlikte imzaladığı ortak bildiride şu ifadelere yer verildi: “Yüzlerce masum çocuğun, sivil vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan ateşli saldırılar, insani değerleri ve ibadet özgürlüğünü hiçe sayan bir tutum halini almıştır. İslam âleminin ilk Kıblesi olan kutsal mekânımız Mescid-i Aksa’da ve çevresindeki sivillere yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıları nedeniyle İsrail’i şiddetle kınıyor ve kendilerini insan haklarını tanımaya, insan olmaya davet ediyoruz. Uzun yıllardır, Filistinli sivillere yönelik saldırılar gerçekleştiren İsrail, ırkçı ve faşist tutumunu bir kenara bırakmalı ve uluslararası hukuka saygı göstermelidir. Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen protestolara kayıtsız kalan İsrail’in şımarık tavrı hiçbir şekilde kabul edilemez. Birleşmiş Milletler’i (BM), sorunu insan hakları ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde değerlendirerek bir an önce somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Tüm dünyanın gözleri önünde, sivillerin oturduğu binaları vuran, kadın ve çocukları öldüren İsrail’in Filistin halkına yönelik işgalci politikası bir daha tekrarlanmamak üzere son bulmalı ve çözüme kavuşturulmalıdır. Ortahisar Belediye Meclisi olarak, İsrail zulmüne maruz kalan Filistin halkının ve Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyor; özgürlük, bağımsızlık ve insan hakları mücadelesi veren Filistin halkının her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil