DOLAR 32,5475 0.16%
EURO 35,0223 -0.04%
ALTIN 2.438,330,12
BITCOIN 21032610.45351%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

TÜRKİYENİN GURURLARI

TÜRKİYENİN GURURLARI

ABONE OL
23 Mayıs 2021 17:24
TÜRKİYENİN GURURLARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Sabattin Zaim Üniversitesinde ki toplantıya katılımında yaptığı konuşmada TOGG’un Türkiyenin gurur kaynağını olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Otomobili’ni milletin beğenisine sunduklarını hatırlatan Bakan Varank ,Fikri mülkiyet haklarının yüzde 100’ü Türkiye’ye ait olan bir Türk markasından bahsediyoruz. 2022 yılının sonunda inşallah aracımız banttan inecek. Elektrikli araçların en kritik teknolojisi olan bataryayı da inşallah Gemlik’teki tesislerde üreteceğiz. Bilişim Vadisi’ndeki TOGG mühendisleri Ar-Ge ve tasarım çalışmalarını sürdürüyor. TOGG bir otomobilden ziyade otonom bir yaşam alanı olacak. İnternete bağlı olan her şeyle iletişim halinde olabilecek. Dolayısıyla yeni iş fikirlerinin çıkmasına da öncülük edecek. Ben sizin gibi genç mühendislerimizin, mobilite ekosisteminde de birçok yenilikçi iş modelini ortaya çıkaracak kabiliyetlere sahip olduğunu biliyorum. Bu alanı bir fırsat alanı olarak görmenizi de size özellikle tavsiye ediyorum dedi

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gençlerin geleceğine yönelik etkin ve verimli destekler verildiğini ve bunlardan birinin de Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Programı olduğunu belirterek, “Bu program girişimci olmak isteyen gençlerimiz için biçilmiş kaftan. 2012’den bu yana bize başvuran 33 bini aşkın iş fikrinden 1519’u teknogirişim firması olarak yoluna devam ediyor. Şu anda, 31 Mayıs’a kadar başvurulara açık bir çağrımız var. Ben bu çağrıyı özellikle değerlendirmenizi istiyorum. Lütfen gelin BİGG Programımıza sizler de başvurun diyorum.” dedi.

CESUR OLUN

Varank, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin düzenlediği “Mühendislik ve Teknoloji Günleri” etkinliğine video konferans yöntemiyle katıldı. Buradaki konuşmasında, Türkiye’nin yazacağı teknoloji tabanlı başarı hikayesinin aktörünün gençler olacağını ve gençlerden beklentilerinin büyük olduğunu vurgulayan Varank, “Lütfen cesur olun, girişimci bir ruha sahip olun, risk almaktan çekinmeyin, Ar-Ge yapmanın mantığını öğrenin, yenilikçilik en temel prensibiniz olsun. En önemlisi de hedefleriniz ve hayalleriniz olsun.” diye konuştu.

 

BİREYSEL GENÇ GİRİŞİMCİ PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunu anımsatan Varank, gençlerin geleceğine yönelik etkin ve verimli destekler verdiklerini dile getirdi. Varank, bunlardan birinin BİGG Programı olduğunu belirterek, “Bu programla ‘Fikrim var’ diyen ve bu fikri belirli bir temel üzerine oturtan gençlerimizi uçtan uca destekliyoruz. Üç aşamalı bir programdan bahsediyoruz. Birinci aşamada, üniversitelerimiz ve önde gelen şirketlerimiz liderliğinde sizleri iş hayatına yani girişimciliğe hazırlıyoruz. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi de bu üniversitelerimiz arasında yer alıyor. Mentorlarımız vasıtasıyla girişimcilik eğitimleri almanızı sağlıyoruz. Bu aşamada, fikirleriniz hayata geçirilebilir mi, ticarileşebilir mi, buna bakıyoruz. Eğer ikinci aşamaya geçebilirseniz, TÜBİTAK aracılığıyla 200 bin liraya kadar çekirdek sermaye sağlıyoruz ve birlikte bir yola koyuluyoruz.” dedi.

 

GENÇLERE DAVET

Son aşamada ise hem ulusal hem de uluslararası girişim sermayesi fonlarından yatırım alınabilmesi için gençlerin desteklendiğini anlatan Varank, “Bakın bu program girişimci olmak isteyen gençlerimiz için biçilmiş kaftan. 2012’den bu yana bize başvuran 33 bini aşkın iş fikrinden 1519’u teknogirişim firması olarak yoluna devam ediyor. Şu anda, 31 Mayıs’a kadar başvurulara açık bir çağrımız var. Ben bu çağrıyı özellikle değerlendirmenizi istiyorum. Lütfen gelin BİGG Programımıza sizler de başvurun diyorum.” şeklinde konuştu.

 

25 MİLYON LİRA KAYNAK

Varank, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde bir teknopark kurduklarını ve Bakanlık olarak buraya bugüne kadar yaklaşık 25 milyon lira kaynak aktardıklarını ifade ederek, teknoparkın açılışının eylül ayında gerçekleşeceğini bildirdi. Gençlerin iş hayatı, Ar-Ge, inovasyon ve yıkıcı teknolojilerle erken dönemde tanışabilmesi için birçok destek programları bulunduğu bilgisini veren Varank, “Stajyer Araştırmacı Burs Programı ile daha lisans seviyesinde olan gençlerimizin Ar-Ge projelerinde görev almalarını sağladık. Bu gençlerimize her ay burs desteği sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

GÜÇLÜ DE OLMALIYIZ

Varank, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın zorluklarına dikkati çekerek, “O yüzden bizim daha akıllı davranmamız, daha atik olmamız, diğer ülkelerle aramızdaki farkı kapatıp onları geçmemiz gerekiyor. Haklı olmak yetmiyor, güçlü de olmalıyız. İşte savunma sanayimizdeki başarı hikayesini hepiniz biliyorsunuz. Yerli ve milli imkanlarla bu ülkenin savunmasına yaptığımız yatırım, gelecek nesillere huzur içinde yaşayabilecekleri bir vatanı bırakmanın yatırımıdır.” diye konuştu.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!