Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 26 Mayıs 2021

CUMHURBAŞKANI İMZALADI DESTEKLER DEVREYE ALINDI

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için Hibe destekleri devam ediyor …

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine inşaat, makine ve ekipman desteği verilmesi konusundaki hibe desteği kararı geçen hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından üreticiler destek kapsamında neler var onları araştırmaya başladılar.

Destek Kapsamında Olanlar : 

Üreticiye yeni ahır yapımı veya kapasite artışı için inşaat desteği verilecek. Açık besi yapan üretici de barınak amaçlı çadır desteği alabilecek.

Destek programında makine, alet ve ekipman alımı da yer alıyor.

En az bir yıldır faaliyette olan üreticilerin yararlanabileceği destek programı çerçevesinde, inşaat ve çadır için yüzde 50, makine ve ekipmanlar için ise yüzde 30 oranında hibe ödemesi yapılacak.

Buna göre, işletmesi en az bir yıldır aktif olmak şartının yanısıra  Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı olan  gerçek ve tüzel kişi yetiştiricilerine , büyükbaş için en az 10 en fazla 50 baş, küçükbaş için ise en az 100  en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı, kapasite artırımı veya rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine alet ve ekipman alımları için hibe desteği verilecek.

Hibe programı 2021 yılı için uygulanacak

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil