Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 29 Mayıs 2021

ULUSAL YEM KONSEYİ KURULMALI…

Nüfusunun yüzde 50’sinin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Türkiye’de hayvan yemlerine 1 yılda yapılan yüzde 100’ü geçen oranlarındaki  zamlar üreticileri zora soktu.

Tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye de hayvan üreticileri yem fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle zor günler yaşıyor. 2020 yılına kadar her yıl ciddi bir artış göstererek hayvan sayılarının arttığı ülkemizde  2021 yılında belirgin gerileme yaşanırken, bunun önlemesi içinse hibe ve kredi bazlı destekler vererek artırmaya çalışsada üreticiler artan yem fiatlarının bunu engellediğini söylüyorlar

Yem fiatlarındaki artışın süt fiyatlarına yansımadığına dikkat çeken üreticiler, nasıl ki Ulusal Süt Konseyi aracılığıyla devletin süt fiyatlarına müdahale ettiği gibi Ulusal Yem Konseyi kurularak yem fiyatlarını da devletin yönetmesi gerektiğini söylediler.

Ama gelinen noktada Türkiye genelindeki yem fiyatlarının artış sebebi de bu hayvancılığı geriye doğru götürmekte. sadece Bu ay içerisinde neredeyse 3-4 kere yeme zam geldi. Bu da üreticiyi gerçekten çok zor duruma soktu. Üreticinin dayanacak gücü kalmadı.

Yapılan araştırmaya göre Türkiye’de çiftçi sayısı son 12 yılda yüzde 48 azaldı. Tarım alanları da son 18 senede yüzde 12,3 düştü. Sebze bahçeleri alanı ise aynı dönemde yüzde yaklaşık 15 küçüldü.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil