Ana Sayfa Gündem, Spor 31 Mayıs 2021

TARİHİMİZDE İLK KEZ …

A Millî Takımımız, UEFA EURO 2020 öncesinde gerçekleştirdiği hazırlıklar kapsamında ikinci hazırlık müsabakasına bugün Gine karşısında çıkıyor.

Antalya Stadyumu’nda oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Azerbaycan Futbol Federasyonu’ndan Aliyar Aghayev yönetecek. Aghayev’in yardımcılıklarını Zeynal Zeynalov ve Akif Amirali yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Elchin Masiyev olacak. Mücadele TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Türkiye ile Gine’nin A Millî Takım seviyesinde henüz bir karşılaşması bulunmuyor. Bugüne kadar yalnızca U17 seviyesinde karşılaştığımız Gine ile bugün oynayacağımız karşılaşma A Millî Takım düzeyindeki ilk mücadelemiz olacak.

A Millî Takımımız, Gine karşılaşmasıyla 591. defa sahaya çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 98 yıllık tarihinde 316’sı resmi, 274’ü özel 590 maçta biri hükmen olmak üzere 225 galibiyet aldı, 141 defa berabere kaldı, 224 kez de rakiplerine yenildi. Millî Takımımız bu maçlarda üçü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 782 gol atarken, kalesinde 843 gol gördü. Bugüne kadar 89 farklı ülke millî takımıyla mücadele eden millîler, 590 karşılaşmanın 508’ini Avrupa, 32’sini Asya, 23’ünü Amerika, 24’ünü Afrika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

A Millî Takımımız, yarın Gine ile karşılaştıktan sonra 3 Haziran’da Moldova ile bir hazırlık müsabakası daha oynayacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil