Ana Sayfa Bölge, Gündem 2 Haziran 2021

TÜRKİYEDE KİRA ARTIŞI EN YÜKSEK İLLERİN BAŞINDA TRABZON GELİYOR

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Serkan Bal’a göre,  sektörde talep artış oranı azalsa da ihtiyaç kaynaklı talep devam ediyor ve hem kirada hem de satışta fiyatlar hızla artıyor. Kirada artışta ilk sıraları %32-%37 aralığında Kahramanmaraş, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak alırken, Muğla ve İzmir de villa/müstakil yapılarda ilk sıralarda yerini alıyor.

 

Aydın ve Trabzon illeri kira artış oranıyla dikkat çekiyor

Yüzde olarak artışları incelediğimizde Aydın, Trabzon, Balıkesir, Tekirdağ, Kocaeli, Ankara illerinin üst sıralarda olduğu görülüyor. Aydın ili hem konut bazında hem villa/müstakil yapı bazında kira artış oranları ile dikkati çekiyor. İzmir, Muğla gibi popüler tatil beldeleri ile kıyaslandığında Aydın kira piyasa değeri olarak daha makul seviyelerdeydi. Hem çevresindeki tatil bölgelerine ulaşım rahatlığı hem konumundan dolayı talebin arttığı tercih edilirliğinin daha iyi seviyelere geldiği görülüyor. Bu etkenler de kira artışlarına %49 oranında etki etti.

Trabzon’da ise konut kira artışları ortalama %6 oranlarında iken, müstakil yapılardaki kira artış oranının %43 seviyelerinde. Bu artışın nedeni ise Trabzon’un konumu ve doğasından dolayı müstakil yapılara ilgilinin oldukça fazla olması.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil