Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 7 Haziran 2021

TERSİNE GÖÇ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDİRDİ

Büyükşehirlerde yaşayanların, pandeminin etkisiyle küçük yerleşim yerlerine taşınması bu bölgelerdeki inşaat projelerini artırdı.

Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi, birçok rutinin değişmesine sebep oldu. Uzun evde kalma süreleri, özellikle büyükşehirlerde apartman hayatı yaşayanlar için hem fiziksel sağlık hem de psikoloji açısından olumsuz etkilere sebep oldu. Şehir hayatından sıkılanlar, daha ferah ve izole olan küçük yerleşim yerlerine yerleşmeye başladı. Büyük şehirlerden kırsala olan tersine göç bu bölgelerde yeni inşaat projelerinin başlamasına neden olarak sektöre hareketlilik getirdi. Özellikle müstakil, tek katlı evler ve villalar büyük ilgi görüyor.

İnşaat sektörünün online pazaryeri ve kariyer platformu Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, yaşanan tersine göçün sektöre etkilerini şöyle yorumladı: “ İnsanlık çok uzun zamandır başına gelmeyen bir sorun ile karşı karşıya kaldı. İlk etapta bu durum bir şaşkınlık yaratsa da bugün her alanda yepyeni bir dönüşümün yaşandığını söyleyebilirim. Özellikle teknoloji ve dijitalleşme konularında büyük gelişmeler yaşandı. Bazı sektörler evden çalışma sistemine geçerek toplantılarını dijital platformlar üzerinden yapmaya başladılar, iş görüşmeleri yine online yapılmaya başlandı. Biz de Workindo olarak çok geleneksel olan inşaat sektöründe bu dönüşüme katkı sağlayıp yön verdik diyebiliriz.

Pandemi insanların yaşam tarzlarında da büyük değişimler yarattı. Büyükşehirlerin yoğunluğundan ve stresinden bunalan özellikle evden de çalışabilen beyaz yaka dediğimiz kesim, küçük yerleşim yerlerine göç ettiler. Bu da haliyle bu bölgelere özellikle inşaat alanında bir hareket getirdi. Daha minimal, yeşil alanı fazla olan, mümkünse havuzu olan müstakil, tek katlı villa tipi yapılar büyük ilgi görüyor. Bu durumu fark eden müteahhitler bu bölgelerde yeni projeler yapmaya yöneldiler. Bu da sektöre bir canlılık getirdi. Tabi burada yapılan yapıların doğal şartlara uygun ve doğaya zarar vermeden yapılması büyük önem taşıyor.”

Güney Bölgeler Revaçta 

Gidenlerin genellikle ülkenin güney bölgelerini tercih ettiğini belirten Erhan Kocabaş, “Beyaz yakalıların her yıl tatil için gittiği yerlerde yaşama fırsatını nihayet bulduğunu söyleyebiliriz. İnsanlar genellikle ferah bir nefes alabileceği, organik beslenebileceği yerleri tercih ediyor. Bodrum, Fethiye, Marmaris, Çeşme, Ayvalık gibi bölgeler oldukça popüler. Şehre daha yakın olmak isteyenler ise İstanbul’a yakın Silivri ve Trakya bölgesini tercih ediyor. Kalıcı olarak yerleşmeyi tercih etmeyenler ise bu bölgelerdeki hali hazırda evleri uzun süreli kiralıyorlar.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil