DOLAR 32,4990 -0.14%
EURO 34,9571 0.32%
ALTIN 2.430,850,33
BITCOIN 2078244-3.76662%
Trabzon
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Koca, Açıklama Yaptı…

Sağlık Bakanı Koca, Açıklama Yaptı…

ABONE OL
17 Haziran 2021 10:50
Sağlık Bakanı Koca, Açıklama Yaptı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı:

“Yarın(bugün) itibarıyla 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz” “Salgını önlemenin en önemli silahı olan yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanıyoruz. Yerli imkan, tam bağımsızlık nişanıdır. Buna çok yaklaştığımızı görüyorum”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 ile mücadele kapsamında yarın itibarıyla 35 yaş üstündekiler için de aşı randevularının açılacağını bildirdi.

Bakan Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün huzurlarınızda son günlerde sizlere güzel haberler vermiş olmanın huzuru ile bulunuyorum.” ifadesini kullandı.

Kovid-19 salgınına son verecek olan aşı programının arzuladıkları ivmede devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Koca, “Salgınla birlikte girdiğimiz zorlu mücadelede düşmanın zayıf tarafını yakalamış ve onu köşeye sıkıştırmış durumdayız. Aşı programımız mücadele üstünlüğünü bize kazandırdı. Burada çok yoğun emekler verildi. Başta sizler sabırla ve birlik içinde bu mücadelenin en önemli neferleri oldunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

Aşılanmış nüfusun artırılması kadar vaka oranlarının hızlı şekilde azaltılmasının da önemli olduğunu vurgulayan Koca, şöyle konuştu:

“Kovid-19, bulduğu imkanları değerlendirme gücünü hala koruyor. Normalleşmede kontrolü kaybettiğimiz zaman varlığını vaka tablolarına yansıtacağını biliyoruz. Vaka, hasta, ağır hasta, vefat oranlarımız tedrici olarak düşüyor ancak halen aktif 80 binden fazla vakamız olduğunu göz ardı edemeyiz.

Unutmamalıyız ki zafere en yakın zaman riskin de en yüksek olduğu zamandır. Teyakkuzda olmalı ve asla tedbirleri boş görmemeliyiz. Hep birlikte verdiğimiz üstün mücadelenin selameti için bu yaz da tedbiri elden bırakmayalım. Sosyal alanlarımızın tamamının aşı ile korunaklı hale geleceği ana kadar riskli ortamlardan uzak duralım.”

– “Lütfen en kısa sürede aşınızı olun”

Bakan Koca, “Birlikten kuvvet doğar” atasözünün salgınla mücadelede yaşayarak bir kez daha tecrübe edildiğini belirterek, her bir bireyin mücadeleye katılımının tesis edildiğini ve bunun herkesin büyük gayret ve fedakarlıklarıyla olduğunu ifade etti.

Mücadelenin yeni ve son aşamasının aşı programı olduğuna dikkati çeken Koca, şunları kaydetti:

“Devletimizin gücü ve halkımızın kararlı desteği sayesinde salgın engelini bu yaz aşacağız. Gelecek hafta sizlerle salgının önemli istatistiklerini ve bize ödettiği bedelin sağlıktaki karşılığını göstermek üzere bir toplantı yapacağım. Bugünlere nasıl geldiğimizi ve ardımızda bıraktıklarımızın neler olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Dünü unutarak yarını inşa edemeyiz. Son sözüm, son günlerdeki tek söz ve ricam, lütfen en kısa sürede aşınızı olun.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!