Ana Sayfa Gündem, Spor 20 Haziran 2021

Bizim Çocuklar,Bugün İsviçre ile Karşılaşacak

A Millî Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü maçında bugün İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve TSİ 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vinčić yönetecek. Vinčić’in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi İsveç’ten Andreas Ekberg, VAR ise Almanya’dan Bastian Dankert olacak.

Karşılaşma TRT 1’den naklen yayınlanacak.

A Grubu’nda günün diğer maçında ise İtalya ile Galler, TSİ 19.00’da Roma Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak.

A Millî Futbol Takımı, İsviçre ile bugüne kadar 15 kez karşı karşıya geldi. Millîler, 9’u resmi, 6’sı özel 15 maçta 8 galibiyet, 4 yenilgi ve 3 de beraberlik yaşadı. Ay-Yıldızlılar, biri Avrupa Şampiyonası finalleri, dördü Avrupa Şampiyonası Elemeleri, dördü Dünya Kupası Elemeleri olmak üzere geride kalan 15 maçta 21 gol attı, kalesinde ise 20 gol gördü.

A Millî Takımımız, İsviçre karşılaşmasıyla 595. defa sahaya çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 98 yıllık tarihinde 318’i resmi, 276’sı özel 594 maçta biri hükmen olmak üzere 226 galibiyet aldı, 142 defa berabere kaldı, 226 kez de rakiplerine yenildi. Millî Takımımız bu maçlarda üçü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 789 gol atarken, kalesinde 849 gol gördü. Bugüne kadar 89 farklı ülke millî takımıyla mücadele eden millîler, 594 karşılaşmanın 511’ini Avrupa, 33’ünü Asya, 23’ünü Amerika, 24’ünü Afrika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil