DOLAR 32,5892 0.18%
EURO 34,9322 0.72%
ALTIN 2.439,320,28
BITCOIN 21751310.93943%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

21:28

YATSIYA KALAN SÜRE

ÜRETİCİ BAYRAMDAN ÖNCE FİAT İSTİYOR

ÜRETİCİ BAYRAMDAN ÖNCE FİAT İSTİYOR

ABONE OL
21 Haziran 2021 16:00
ÜRETİCİ BAYRAMDAN ÖNCE FİAT İSTİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fındık üreticileri bayramdan önce fiatın açıklanmasını bekliyorlar…

Hükümete çağrı fındık üreticilerinden  geldi. Fındık fiyatlarının kurban bayramı önce açıklanmasını isteyen üreticiler  üreticinin önünü görebilmesi için buna gerek var dediler
Hatta fındık fiyatından da önce hükümetin bu yıl uygulayacağı fındık alım politikasının da açıklanmasını isteyen üreticiler  Mesela Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alacak mı? alacaksa süre ne olacak bir tonaj kısıtlaması yada tarih kısıtlaması olacakmı bunların hepsinin bilinmesi bizleri son derece memnun edecek ve önümü görmemizi planlarımızı ona göre yapmamızı sağlayacaktır dediler.

Dünyanın en kaliteli fındığını üretiyoruz diyen üreticiler bunun karşısında ise emeklerinin karşılığını alamadıklarını söylerken  bizler vatandaşın önüne en doğal besinini ortaya koyuyoruz ve bunu çok zor şartlar altında yapıyoruz.
Fındık ülkemizin en zor coğrafyasında yetişiyor bakımından gübrelemesine kadar, toplanmasından harmana taşınmasına kadar insanlarımızın emdiği süt burnundan geliyor ama gelin görün ki öyle bir fiat polikası oluyorki 15 tl ye de kilosu satılıyor 27 tl yede böyle bir fiat politikası olmaz bunun düzeltilmesi lazım ve bunun önlemi şimdiden alınması gerekir.

Bu konuda geçtiğimiz dönemde Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan’ın yaptığı bir  açıklaması gerçekçi bir yaklaşımdır. “Fındıkçı kaça satacağını bilmediği bir ürünün hasadını yapmak zorunda bırakılmasın.” Devletin fındık alım politikası net bir şekilde dile getirilsin. demişti.

şimdilerde  dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran salgın yüzünden büyük sıkıntılar yaşayan, hatta fındık döneminde de yaşayacak olan fındık üreticisi yeterince mağduriyet görmüştür. Bazı bölgelerde görünen ürün azlığı da bir başka olumsuzluktur.
Bu mağduriyet satın alma ve fiyatlandırma politikasıyla bir miktar da olsa giderilebilir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!