Ana Sayfa Aktüel, Gündem 26 Haziran 2021

“MEZOPOTAMYA” MARKASI HAYATA GEÇİYOR

Sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu topraklarından, Türkiye’nin destinasyon odaklı ilk bölgesel turizm markası, “Mezopotamya” doğuyor.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Dicle, Karacadağ ve İpekyolu Kalkınma Ajanslarının iş birliğinde; Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ın zengin kültürel mirasını turizme kazandırma ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla başlatılan GAP Bölgesi Turizm Tanıtım ve Markalaşma Projesi, “Mezopotamya” adıyla global bir kimliğe dönüşüyor.

 

TANITIM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI

Açıkhava müzesi görünümüyle sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından biri olacak Mezopotamya’nın tanıtım stratejisi ve eylem planı, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla düzenlenecek tanıtım töreniyle duyurulacak.

 

BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM

“GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi” olarak başlatılan projeyle, bölgenin tüm illerinin bütüncül bir yaklaşımla markalaştırılarak, sürdürülebilir bir turizm destinasyonu oluşturulmasının amaçlandığı vurgulandı.

 

İLK’LERİN VE EN’LERİN BÖLGESİ

Strateji kapsamında bölgenin 9 ilinin kültürel değerlerinin yansıtıldığı bir logo hazırlanarak Mezopotamya’nın bir bölge olmaktan çok bir “marka” olarak konumlandırılması amaçlandı. Topyekün bölgesel bir tanıtımın hedeflendiği strateji kapsamında, yerleşik hayatın ve uygarlığın ortaya çıktığı, dünyanın birçok ilk’i ve en’ine ev sahipliği yapan Mezopotamya’yı “Türkiye ve dünyada mutlaka görülmesi gereken yerler listelerine” dahil etmek nihai hedef olarak belirlendi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil