Ana Sayfa Bölge, Gündem 28 Haziran 2021

Muhtarlarımızı, Mesai Arkadaşlarımız Olarak Görüyoruz

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metni Genç, Ortahisar Muhtarlar Derneği 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genç:” Muhtarlarımızı, mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz”

Başkan Genç, Ortahisar’da yapılan altyapı çalışmalarına değindi: “Orhan Karakullukçu döneminde Galyan’da baraj yaptık. Altyapıda birçok hizmetler yapıldı bu dönemde. Ama su şebekelerimiz eski, yenilenmemiş. Selametle andığım Orhan Karakullukçu Başkanımızdan sonra ilk defa bu çaplı büyük bir çalışma yapılıyor.”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metni Genç, Ortahisar Muhtarlar Derneği 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Genç, muhtarların oylarıyla başkanlığa seçilen Adil Alemdağ’ı tebrik ederek, bir önceki dönem başkanı Selami Durmuş’a da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

“AKTÜRK’E SAHİP ÇIKIN!”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanlığı görevini yürüten Bekir Aktürk’ün Türkiye genelinde yaptığı çalışmaların ülkenin birlik, beraberlik ve dayanışmasına çok önemli katkı sunduğunu kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu: “2014 itibaren teşekkül eden derneğimiz çok güzel çalışmalar yaptı. Bir hususa özellikle dikkatinizi çekmek isterim. Şu anda 38 bini aşkın muhtarın ve Trabzon’daki 704 muhtarımız dahil olmak üzere tüm Türkiye’deki 38 bin muhtarımızın konfederatif olarak başkanı Bekir Aktürk. Bekir Aktürk Trabzonlu ve Ortahisarımızda muhtarlık yapmıştı. Bu bizim için gurur vesilesi. Bekir Bey iki üç aydır bir Hakkâri’yi, bir Batman’ı bir Siirt’i ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerin de bir anlamı olması lazım. Ve Trabzonlu olduğu için de şu andaki yapı itibarıyla da diğer muhtarlar itibarıyla da şu anda hedefte olan bir adam. Bundan dolayı Muhtarlar Konfederasyonu Başkanımıza evvel emirde kendi evinde sahip çıkmamız lazım. O nedenle hepinizden bu desteği istiyorum. Sahip çıkmanızı istiyorum. Çünkü bölgede yaptığı çalışmalar kolay değil. PKK ve avanaleri sizi hedefe koyar. Biz Kızıltepe’ye 2017’de 8 ton hamsi götürdük ve orada Hamsi Festivali yaptık. 25 bin kişi toplandı meydana… Ve o çevrelerde hemen rahatsızlık uyandırdık. Şu anda Bekir Bey’in yaptığı sadece muhtarların işleri değil, ülkenin birliğiyle, beraberliğiyle, güvenliğiyle, kardeşliğiyle ve dayanışmasıyla ilgili bir çalışma. Risk alarak da bunu yapıyor. Terörden arındırma çalışmalarının arka planını tahkim ediyor. O nedenle sahip çıkmamız lazım. Bunu önemsiyoruz.”

“ÜST YAPI ÇOK MODERN HALE GELECEK”

2023 yılı sonuna kadar merkezdeki 47 mahallede TİSKİ ve diğer kurumlar tarafından sürdürülen altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan üst yapıyı yenileyip modern hale getireceklerini belirten Başkan Genç, “Göreve geldiğimiz andan itibaren her zaman mesai kardeşliği içinde sizlerle beraber çalışmalarımızı sürdürdük. Ve bundan dolayı büyük bir mutluluk içindeyim. Şu anda Ortahisar Belediyemiz pandemiye rağmen 86 mahallemizin tamamında bir şeyler yapabilmiş. Az yapmış, çok yapmış ama bir şeyler yapmış, mahallelerimize dokunabilmişiz. Tabi ki sorunlarımız var. Şu anda merkezdeki 47 mahallemizde ciddi bir altyapı çalışması sürdürüyoruz. 1 Nolu Beşirli mahallemizden çalışmalara başladık. 47 mahallemizin tamamında bu çalışmalarımız sürüyor. Bizim altyapı çalışmasında bir sorumluluğumuz yok. Maddi bir sorumluluğumuz da yok. Sadece lojistik olarak TİSKİ ve yapımcı firmamıza destek sorumluluğumuz var. Ama üst yapıda firmanın sorumluluğu yok. Üst yapı tamamen Büyükşehir ve Ortahisar’ın müşterek sorumluluğunda. Biz üst yapıyı süresi bitiminde yani 2023 yılı sonunda tamamlamayı planlıyoruz. Şehrimize yakışır bir şekle getirmek istiyoruz. Son derece modern bir şekilde asfalt, kaldırım ve tretuar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu manada TİSKİ ve Murat Başkanımızla ciddi bir uyum içerisindeyiz.” dedi.

“KARAKULLUKÇU’DAN SONRAKİ EN BÜYÜK ÇALIŞMA”

TİSKİ’nin altyapı çalışmalarının vatandaşların temiz içme suyuna kavuşması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Tabii ki esnafımız ve vatandaşlarımız pandeminin getirdiği bir zorluk yaşarken bir taraftan da bu çalışmaların verdiği zorluğu yaşıyor. Bunu kabul ediyoruz. Ama ondan daha büyük kabulümüz bu şehrin vatandaşlarının temiz içme suyunu kavuşmasıdır. Galyan’da baraj yaptık. Ama şebekelerimiz eski, yenilenmemiş. Selametle andığım Orhan Karakullukçu Başkanımızdan sonra ilk defa bu çaplı büyük bir çalışma yapılıyor. Bu süreç nedeniyle sizlerden de halkımızın hoş görüsüyle ilgili yardımınızı bekliyoruz. Beşirli’de çalışmalara başladık. Üniversitemizin çevresindeki mahallelerimizde de bitmek üzere. Meydan altyapısı tamamen tamamlandı. Orada da şimdi üst yapı çalışmaları başlayacak. Uzun Sokağı’n üst yapısı bitmek üzere.” diye konuştu.

SAMİMİYETLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Ortahisar Belediyesinin muhtarlıkların elektrik, telefon, internet ve su giderlerini karşılayan Türkiye’deki ilk belediyelerden biri olduğunu dile getiren Genç, “Muhtarlarımıza her zaman mesai arkadaşı olma bilinciyle davrandık. 18 adet muhtarlık binamızı sıfırdan yaptık, 17 binamızı da tamir ettik. Bu çalışmamızı da bir taraftan sürdürüyoruz. Hamdolsun, gerçek mesai birlikteliğimizin gereği olarak 71 muhtarımızın bilgisayarı, yazıcısı ve kırtasiye malzemelerini temin ettik. Biz muhtarlarımızın mutat giderlerini belediye meclisi kararıyla üstlenen ilk belediyelerden bir tanesiyiz. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ki, eksiklerimiz var. Ama samimiyetle birlikte bu mesai birlikteliğini sürdürüyoruz. Allah mahcup etmesin… Allah bu kadroya şehrin merkezinde daha güzel işler yapmayı da nasip etsin diyorum. Genel Kurulumuzu tekrar tebrik ediyorum. Kıymetli kaymakamımıza da çok güzel mesai birlikteliği sergilediğimiz için, o yönetim anlayışıyla davrandığı için bizi bu programlarda hiçbir zaman yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“ÖRNEK BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRDİK”

Toplantıda bir konuşma yapan Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan ise belediye ve muhtarların çok güzel bir mesai birlikteliği ortaya koyduğunu ifade ederek, “Özellikle pandemi döneminde muhtarlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız çok güzel çalışmalar yaptı. Hizmetlerin yürütülmesinde kamu kurumlarıyla STK ve kent paydaşlarının işbirliği ve koordinasyonu çok önemli. Biz Ortahisar’da bunu gerçekleştirdik. Koordinasyon içinde yapılan çalışmalar neticesinde vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyetine mahal verilmedi. Hep birlikte çok güzel, uyumlu örnek bir çalışma dönemi geçirdik. Bundan dolayı Ortahisar Belediyemize, muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“GENÇ, MUHTARLARLA KOL KOLA YÜRÜYOR”

Muhtarlara gösterdiği ilgi ve alâkadan dolayı Başkan Genç’e teşekkür eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise, “Bütün Türkiye’yi geziyorum. Ülkemizdeki 81 ilin hepsinde bulundum, hepsini ziyaret ettim. Neler yapılıyor, neler yapılmış, vatandaşların bunlarla ilgili düşünceleri neler hepsini müşahede etme imkânı buldum. Şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki, muhtarlarla kol kola yürüyen tek isim Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç… Bir kez daha muhtarlarımıza karşı gösterdiği ilgi ve alâkadan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Yapılan uygulamaları, çalışmaları bizzat yerinde görüyorum. Beğendiğimiz uygulamaları diğer muhtarlarımıza da örnek gösteriyorum. Muhtarlarımızı Trabzon’a getiriyorum. Trabzon’da görev yapan muhtarlarımızı diğer şehirlere götürüyorum, bu şekilde yapılan çalışmaları bizzat yerlerinde görüyorlar. Bu anlamda çok verimli ve başarılı bir dönem geçirdiğimize açık yüreklilikle ifade etmek isterim.” diye konuştu.

Genel Kurula; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile çok sayıda muhtar katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BEKLENEN HABER…

BEKLENEN HABER…

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil