Ana Sayfa Dünya, Gündem 1 Temmuz 2021

AVRUPA SULAR ALTINDA, AMERİKA CAYIR CAYIR YANIYOR

Kanada’nın British Columbia eyaletinde bu hafta hava sıcaklığı, ülkede verilerin tutulduğu dönemde daha önce görülmedik düzeye yükseldi. Sıcak hava sonucu 5 günde 486 kişi hayatını kaybetti.

Sıcak hava dalgasında ölenlerin çoğunun havalandırılmayan evlerde yalnız yaşadığı bildiriliyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, çoğu ileri yaşta olan kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

British Columbia eyaletindeki Lytton kasabasında yaşayan yaklaşık 250 kişi tahliye edildi. Kasabada Salı günü hava sıcaklığı 49,6 dereceye çıkmıştı.

ABD’nin Pasifik kıyılarında da özellikle de Washington ve Oregon eyaletlerinde sıcaklık rekorları kırılıyor.

ABD Meteoroloji Kurumu sıcak hava dalgasının “tarihi” boyutlarda olduğunu bildirdi ve hafta boyunca sıcaklığın devam edeceği ve yer yer çok sayıda günlük, aylık rekorların hatta, bütün zamanların en yüksek sıcaklık rekorlarının kırılabileceği uyarısında bulundu.

Orta Avrupa ise birdenbire başlayan yağışlar sonucunda göle dönen yollarda sürücüler, ilerlemekte güçlük çekerken, ev ve iş yerlerini su bastı orta avrupanın genelinde gündüz saatlerinde etkisini gösteren sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Avusturya, İsviçre ve Almanya’nın Bavyera eyaleti, şiddetli yağışın yol açtığı sellere teslim oldu. Sel nedeniyle İsviçre’de altı kişi öldü

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil